Hur känns det att du kan bli Årets Drag?
– Det känns nästan surrealistiskt. När man tänker på vilka som vunnit de senaste åren är alla levande drag-legender i Sverige. Att ens få nämnas i samma kategori som dem är otroligt stort och jag är så tacksam för den här nomineringen.

Varför tror du att så många nominerade just dig?
– För att jag tjatat och påmint. Men mest för att jag varit mer synlig som artist i år än tidigare. Jag har gett mitt allt under året, både på och av scenen. Så det är skönt att det har lönat sig.

Vem var den första du berättade för om nomineringen och vad fick du för reaktion?
– Jag hörde direkt av mig till min sambo, men till skillnad från mig så lät han inte ens chockad. Men tydligen förväntade han sig det här, vilket jag absolut inte gjorde.

Vad skulle en vinst betyda för dig?
– För mig skulle en vinst vara kvittot på att det jag gör som dragqueen är viktigt. Och då inte bara för mig, utan även för andra. Att det syns hur hårt arbetet som jag lagt ner under året.

2023 är 25-årsjubileum för QX-galan. Vilken är din favoritvinnare i din kategori från tidigare år?
– Vanity Vain när hon vann 2020. Det var min första QX-gala och jag hade precis lärt känna Vanity några månader innan. Det var så stort och inspirerande att se henne ta emot priset.

Hur var ditt år i övrigt?
– Mitt år har varit toppen! Att bli nattklubbs-queen på Backdoor i mars, stå på scenen i ett utsålt Ullevi i juni, och för första gången få äntra stora scenen i Pride park i augusti har varit mina höjdpunkter. Och såklart nu, nomineringen. Hela hösten har drag varit min främsta sysselsättning. Det är en lyx att kunna jobba med min hobby.

Vem skulle du själv velat ha sett som nominerad till Årets Drag i år?
– Jag blev så glad när jag öppnade tidningen och såg vilka fem som är nominerade. Jag tycker att alla förtjänar det. Men jag blev helt ärligt lite förvånad över att Miss Tobi inte var nominerad efter det året som hon haft.

Har du redan börjat klura på vad du ska ha på dig den 6 februari under galan?
– Självklart har jag det! Jag köpte ett par väldigt snygga, men obekväma och dessvärre dyra, skor i somras. Så jag har inte haft dem på mig alls. Men till galan åker de på. Så outfiten kommer vara baserad på skorna. Symaskinen börjar nog gå varm redan nu i dagarna.

Här kan du rösta till QX Gaygala 2023.