Det är bara att konstatera att det gäller att vara ruskigt snabb om man vill gå på QX Gaygala. Biljetterna är nu helt slutsålda inför årets roligaste kväll på Cirkus den 6 februari. QX chefredaktör Anders Öhrman (som under vinterhalvåret svirar om till Gaygala-general) har dock några tips till de som inte var snabba nog att få tag på en biljett.

Mer än en månad kvar och det finns inte ens en endaste liten skruttig plats bakom en pelare kvar. Hur känns det? 

– Det känns ju både kul och helt ofattbart, någon liten plats brukar det alltid finnas kvar, men i år märkte vi att det var ett jäkla tryck på biljetter. Det kanske har att göra med att fjolårets gala blev så lyckad, så nu vill alla som var där gå igen. Och de som inte var där vill också gå nu (skrattar).

Sätter det extra press på dig som Gaygala-general att intresset är extra stort i år?

– Ja, det får jag nog erkänna, men jag sätter i och för sig alltid stor press på mig själv vad gäller galan. Men nu är jag som tur är inte ensam i detta, alla på QX är engagerade. Och underbara duon Edward af Sillén och Daniel Rehn drar ett enormt stort lass med manus och regi. Och även Tine Matulessy och gänget på Meter.

För de som inte hann få tag på en biljett men absolut vill gå, hur gör man?  

– Oj, ingen aning. Leta på Blocket? Fråga runt. Ragga på nån av de nominerade och kolla om de har nån att gå med. Eller så får man helt enkelt se sammandraget på TV4 och vara på hugget nästa år istället?

– I år införde vi även förköp för de som prenumererar på QX för att säkra att våra närmsta vänner skulle få tag på biljetter. Så det är ett tips inför nästa år om man vill vara säker på att få komma.