Den 18-årige skådespelaren Noah Schnapp spelar Will i Netflixs fantasyserie Stranger Things som i år ska spela in sin femte och sista säsong. I den senaste säsongen blev det tydligt att Will har känslor för sin kompis Mike, men ett officiellt ”komma ut-ögonblick” har vi ännu inte fått se för karaktären Will. Det har däremot huvudrollsinnehavaren Noah bjudit på i helgen.

I en TikTok-video publicerad i fredags konstaterar Schnapp att han är ”mer lik Will” än han först trodde.

”När jag äntligen berättade för min familj och för mina vänner att jag är gay, efter att ha varit rädd i garderoben i 18 år så sa alla ‘vi vet” skriver han i videon.

@noahschnapp

I guess I’m more similar to will than I thought

♬ original sound – princessazula0

 

Senare samma dag syns Schnapp och hans vänner skoja om det faktum att han precis kommit ut som gay genom att haka på en TikTok-trend där man prankar sina vänner genom att låtsas läsa en nyhetsrubrik om att en kändis har dött och sedan filma deras reaktioner.

I videon syns en kille först tysta sina vänner och säga ”hörni, hörni, hörni, Noah Schnapp är gay vid 18-årsålder”. Kameran sveper sedan över vännerna som spelar extremt chockade över nyheten. Den sista som syns i bild och som verkar vara mest tagen är ingen mindre än Noah Schnapp själv som håller händerna på huvudet och ropar ”herregud”.