Och nu söker duon deltagare.
Är jonglering din grej? Att göra ballonghundar? Dansa, sjunga eller mima? Allt är tillåtet och möjligt, och den som kröns till ”The Rising Star of Backdoor 2023” går hem med en check på hela 10 000 kronor! Anmälan är öppen för alla typer av dragartister – nybörjare som erfarna.  Och den närvarande publikens ord är lag.
Tävlingsstart blir det redan nu på fredag, den 13:e januari, där första finalisten kröns, och sen blir det tre deltävlingar de kommande tre fredagarna. Från varje deltävling går också minst en tävlande vidare till ”Andra Chansen” den 10:e februari och där väljs ytterligare tre finalister ut som går till den stora finalen fredagen den 3:e mars.

Denna stora satsning betyder också att populära Vanity Vain har hittat hem till Backdoor igen och nu gör comeback med sin dragsyster Misty Bubble. Årets Drag-vinnande Vanity tackade för sig tidigare i höstas och tog en välbehövlig paus efter att ha jobbat hårt i flera år och som hon sa själv: ”nosat på den berömda väggen”.

För att delta i detta, maila till [email protected].
I mailet ska namn, ålder och bostadsort anges, och även svar på frågorna:Hur du beskriver din drag i tre ord, Vilken talang du kommer bjuda på och vilka datum du kan delta. Skicka även med en bild på dig samt sociala medier-länkar.

Numret ska vara max tre minuter långt, och ska inte utsätta dig själv eller andra för fara. Det ska kunna utföras på Backdoors scen och inte ha någon längre riggtid innan eller efter numret.

Upplägg:
13/1 – Deltävling 1
20/1 – Deltävling 2
27/1 – Deltävling 3
3/2 – Deltävling 4
10/2 – Andra chansen
3/3 – Final