Du kanske har sett Jeremy Pope i Netflixs miniserie Hollywood? Snart har du chans att se mer av stjärnskottet som nått stor framgång på Broadway när filmen The Inspection går upp på svenska biografer den 3 mars. Men egentligen skulle han nu ha varit aktuell i en annan amerikansk storfilm, men efter regissören uttryckt oro för huruvida Pope, som är öppet gay, skulle kunna porträttera karaktärens kärleksrelation till en kvinna på ett trovärdigt sätt, valde han att hoppa av.

– Jag och regissören hamnade i en konversation där han i stort sett sa att jag inte hade förmågan att förmedla känslor gentemot en kvinnlig karaktär eftersom jag är homosexuell, säger skådisen i en intervju med Variety och fortsätter:

– För ett ögonblick funderade jag på hur jag skulle försvara mig. Men jag landade i att den kommentaren sa så mycket mer om honom och var han var i sitt liv än vem jag är eller vad jag har att erbjuda ett projekt. Jag kan inte vara i en miljö där jag inte har stöd och där man inte ger mig det som jag kommer ge projektet.

– Fan ta den typen av energi. Det skulle ta för mycket av mig.

Så, endast tre dagar in i inspelningen bestämde Pope för att hoppa av rollen som hans team förutspådde skulle bli hans stora genombrott. Men när en dörr stängs, öppnas som bekant ett fönster.

Bara timmar efter avhoppat fick han höra om en ledig roll som tilltalade honom ännu mer i The Inspection, nämligen huvudrollen som Ellis French – en ung gaykille som blir frånstött från sin mamma och rekryteras till den amerikanska flottan.

– Jag tror att jag behövde uppleva det där, att testas för att förstå mitt värde och bekräfta mig själv.