Se sommarens stora lesbiska tv-serie.

Någon har kallat den en korsning av kvinnofängelset och Oz, men det är orättvist. Serien har sitt eget tilltal med väl utmejslade rollfigurer.
– Den är sommarens höjdpunkt. Förutom bra story, svinbra skådisar och välskriven dialog så är det otroligt skönt att så många olika kvinnliga karaktärer i samma tv-serie, säger Pernilla Hammargren till qx.se

”Orange is the new black” handlar om Piper Chapman som spelas av Taylor Schilling. Hon ska avtjäna ett femton månader långt fängelsestraff för medhjälp till smuggling av drogpengar, ett dåd hon utförde för tio år sedan tillsammans med sin dåvarande flickvän. Sedan Piper Chapman begick brottet har hon byggt upp en angenäm medelklasstillvaro i hippa Brooklyn. Hon driver ett företag med sin kompis och tillsammans producerar de egna tvålar och krämer. Hon ska dessutom gifta sig med sin pojkvän när det är dags för henne att träda in bakom fängelsemurarna. En värld där etnicitet och hierarkier spelar en stor roll.
– I början kändes karaktärerna stereotypa, man blev lite orolig vart det skulle ta vägen, säger Pernilla Hammargren. Hon uppskattar att serien inte bara gestaltar vita och heterosexuella och under avsnittens gång fördjupas rollfigurererna och växer.

Komikern Pernilla Hammargren.

”Orange is the new black” är en orginalserie som skapats direkt till streamingtäjnsten Netflix. Episoderna är skapade av Jenji Kohan som bland annat ligger bakom serien Weeds. Medverkande skådespelare är bland andra Taylor Schilling, Jason Biggs och Laura Prepon.