Ikväll är det premiär för berättelsen som bland annat stått som inspiration för musikalen Moulin Rouge. Den samtida tolkningen av Alexandre Dumas Kameliadamen har svirats om av manusförfattaren och regissören Sunil Munshi och handlar nu om romansen mellan Marcus, en dragqueen och Andreas, en gift ”fotbollsfarsa”.

I huvudrollerna hittar vi skådisarna Jakob Eklund och Jacob Ericksson som möts i en ”kokande queer kärlek” i en svensk småstad där Andreas bestämmer sig för att lämna sin familj för Marcus, utan att veta att hans nya kärlek är i slutskedet av livet med cancer.

– Jag ville särskåda den omöjliga kärleken och vilka barriärer vi måste övervinna i samhället och oss själva för att våga följa våra hjärtan. Vår egen skam bygger ofta upp murar och rädslor som gör att vi fjärmar oss och uppfinner fördomar, säger Sunil Munshi.

Denna nutida uppsättning av Kameliadamen är ett samarbete mellan Riksteatern och Helsingborgs stadsteater med premiär ikväll på Stora Teatern i Göteborg. Under våren ger den sig dessutom ut på Sverigeturné med 29 ytterligare föreställningar runt om i landet.