Efter 37 år ihop, 28 år med registrerat partnerskap och elva år som gifta separerar regnbågsvärldens kungliga par Mark Levengood och Jonas Gardell. Det meddelade de båda idag på Instagram.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder” skriver Gardell på Instagram.

Även Levengood skriver om seperationen och avslöjar att de får hjälp för att försöka reda ut problemen.

”Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt” skriver han.

Paret har under åren varit generöst öppna med sin kärlek och flera gånger delat känslofyllda inlägg på sociala medier. Bland annat har Gardell berättat om när han friade till Mark 1986 på en parkbänk i Observatorielunden med Guldfynd-ringar.

När Gardell tävlade i Melodifestivalen 2011 berättade han i inslaget som visas innan artisterna intar scen om hur allt blev självklart när han träffade Mark.

– Det var som att jag kände igen honom. Det är du. Det är dig jag ska leva med, sa Gardell.