”Måndag hela Vickan” fyller 10 år ikväll, berätta!
– Ja, det är galet. Vem trodde det när det började som ett intimt ”hangout” för restaurangmänniskor och artister för tio år sen. Vi har valt att lägga 10-års festen på den första Pride-måndagen, alltså ikväll. Dels för att min första dag på Vickan var den 1:a augusti 2003, men framför allt för att Stockholm Pride 2013 sätter igång den här veckan. Vickan får alltid äran att ”rama in” priden, i och med att vi ligger först på veckan, för de tidiga besökarna, och även direkt efter helgen för de som fortfarande är på partyhumör. Dessa två måndagar är våra största på hela året, så det kändes naturligt att lägga festen där.

Hur länge har du varit med och styrt och ställt?
– Jag har nog inte ”styrt och ställt”, jag har nog bara gjort allt för att alla ska trivas. Både personal och gäster. Jag tror på att om insidan mår bra så syns det på utsidan. Men som sagt, i tio år har jag varit lekfarbror.
Roligaste minnet?
– Ett galet minne är för några somrar sedan, just på Pride-måndagen när vi kl 20.00 insåg att vi måste stänga entrén för att det var fullt. Det är aldrig kul att stänga en entré, speciellt inte så tidigt på kvällen, men det var 1 700 personer inne på Vickan och uteserveringen, så det var bara att gilla läget. Minns att jag hade så dåligt samvete inför våra gäster så jag började springa runt och servera kaffe i kön (skrattar).
Få ställen håller i 10 år, vad är hemligheten bakom ”Måndag hela Vickan”?
– Mixen av folk är en stor ingrediens. Vi är en open minded klubb där alla är välkomna, oavsett färg, kön, sexuell läggning, politisk åsikt eller samhällsklass. Och jag tror på att just DET drar folk. Därav vår slogan: ‘Där leendet är din dresscode’. Den sammanfattar en stor del av vad ”Måndag hela Vickan” står för. 
Ni har ju nästan alltid gästartister, vilken är drömgästartisten?
– Oj. vi har ju nästan haft alla, men den dagen Carola ramlar upp på scenen och vill sjunga en truddilutt lite spontant sådär, så kommer jag nog tro att jag drömmer.