– Sharday har ett väldigt stort hjärta men ingen sitter säkert när hon öppnar sin mun och publiken involveras alltid. Utöver sin vassa tunga älskar hon att underhålla. Där det finns en spotlight, där finns hon, berättar Peter, mannen bakom Sharday.

Det var efter att ha avslutat en relation som Peter bestämde sig för att börja ta tag i sitt liv och göra det han gillar och vill. Så när han fyllde 25 ordnade han en burlesque och drag-fest.
– Det blev uppvisning med mina vänner som bakgrundsdansare, men allt gick inte som planerat när peruken flög av och gästerna brast ut i skratt. Men där föddes Sharday.
Namnet kom till efter en resa i USA där Peter hade en galen festnatt med en grupp tjejer och en av tjejerna i gänget hette just Sharday.
– Hon var så otroligt härlig. Jag googlade namnet och landade på urban dictionary där definitionen av Sharday var an independent woman that is sexy, smart, sophisticated and can have fun wherever she is at. Perfekt!

Under Sharday döljer sig som sagt Peter, en 34-årig HR-konsult med föräldrar från Polen. Hans ursprung ser han som en fördel i livet då man får förståelse för andra människors olikheter om man själv har annan bakgrund.
– Jag och Sharday har våra likheter, nyfikenheten, smått burdusa och litet tålamod. Den stora skillnaden är att Peter passerar ganska obemärkt förbi till vardags, det gör inte Sharday.

Vad driver dig?
– Energi och bemötandet jag får av publiken ger kraft att fortsätta. Det är en befrielse att få leva ut sitt alter ego, få vara i nuet när man står på scenen, och kunna beröra människor.
– Rå humor står i centrum och jag tycker det finns för lite av det i den värld vi lever i idag. Det finns en utbredd politisk korrekthet i dagens samhälle, som allt fler verkar börja tröttna på. I mina shower är inga ämnen för tuffa att beröra och alla får bli en del av cirkusen.
Sharday vill visa att humor kan vara subversiv, där det bakom hårda skämt också finns poänger och perspektiv att upptäcka.
– Det är viktigt att både kunna skoja om företeelser och stereotypa föreställningar samtidigt som man utanför komedin samtalar och utvecklar samhället vi lever i – humor kan skapa distans till det jobbiga i vardagen.

Game of Love – to hell and back är en uppföljare av fjolårets show Game of Love.
– Temat var verkligen en hit – det finns tydligen många där ute som suktar efter kärlek, så jag har vässat till det ytterligare.
Tävlingar varvas med lipsyncs, stand up och galenskaper. Och vid sin sida har Sharday denna show förutom dansarna Hilda Holm och Beatrice Lindvall Laisfeldt, och dragkollegan Primadonna.
– Primadonna är en duktig artist som jag vill lyfta fram. Hon får visa upp sina grymma talanger och jag får en möjlighet att andas (skrattar).

Peter AKA Sharday vill fortsätta att utvecklas inom alla områden; sång, dans, humor, teater, kostym, hår, smink och så vidare, och turnéra i större produktioner. Men främst ta publiken till nya höjder och hitta samarbeten i Skåne.
– Dragscenen i Skåne är relativt begränsad så de flesta känner man till. Vissa kör i grupp och andra själva. Det hade varit väldigt kul om alla Skånes dragshowartister kunde skapa en show tillsammans, kanske en Skåne VS the World i framtiden?

Hatet som drabbat dragqueens, har du upplevt det?
– Jag har blivit väldigt väl bemött av min omgivning, men vissa gånger har jag stött på konstiga blickar och folk som vänt huvudet efter mig. En gång på väg hem efter ett gig på nattklubb, fanns inga taxi tillgängliga så vi valde att promenera hemåt. Längs vägen stannade ett antal bilar, vevade ner vindrutorna och betedde sig otrevligt. Det blev lite obehagligt och en påminnelse om hur verkligheten kan vara utanför nattklubbarnas trygga rum.

Och apropå showens tema, jakten på kärlek, och stundande Alla Hjärtans dag, Peter är singel sedan snart 1,5 år,
– Så finns det några snygga och trevliga killar där ute som älskar kallbad så är det bara att hojta till..