I veckan offentliggjordes Vanity Vain som en av de tävlande drugorna i Drag Race Sverige, och i kväll ställer sig den QX-galanominerade stjärnan på Backdoor för att tillsammans med bästisen Misty Bubble fortsätta dragtävlingen The Rising Star of Backdoor. Dessutom är det Mello i helgen i Vanitys, eller i alla fall Linus, mannen bakom henne, hemstad Linköping.
Klart QX tog helgpulsen på Vanity Vain.

Hur känns det att nyheten om Drag Race är ute?
– Åh, det är så skönt att inte behöva vara tyst länge! Jag har ljugit så mycket om det där att jag nästan gått på det själv: ”Nej, jag är inte med” (skrattar).  Men jag är så glad över all fin respons och försöker svara alla som skriver fina saker. Men jag googlar inte utan försöker stanna i den positiva bubblan i mina sociala medier.

Hur känns det att världen nu ska se Vanity Vain i Drag Race Sveriges första säsong?
– Jag pratade med Admira om det där. Det har ju varit vår lilla grej så länge och nu ska alla ta del av det… Den delen har jag inte tänkt så mycket på, att folk kommer titta, tycka och ha åsikter om det. Så det har varit ett wakeup call. Men hela upplevelsen var så fin och magisk.

I kväll är det Andra Chansen i The Rising Star of Backdoor, som du och Misty Bubble leder. Hur har det varit?
– Det har varit över förväntan! Vi fick så många ansökningar och de fortsatte att rulla in även efter att vi kört igång. Så det finns absolut tävlande till fler omgångar. Kanske kör vi nåt igen under Stockholm Pride. Publiken har också väldigt kul och det är med hjälp av dem vi tar fram varje veckas vinnare. Vi mäter jublet i decibel så att det ska bli rätt.

Så ikväll utökas finalfältet den 3 mars med..?
– Två tävlande till som ansluter sig till klara finalisterna.

Och i helgen blir det Mello i din hemstad Linköping?
– Staden där ”Där idéer blir verklighet”.  Jag skulle nog säga att du behöver flytta därifrån för att få idéerna att gå i uppfyllelse (skrattar).

Hur var det att växa upp som ung dragqueen i Linköping?
– Det är ju ett mindre samhälle där du, precis som i andra mindre städer i Sverige, inte får sticka ut. Jag passade aldrig in i boxen när jag växte upp. Jag gillade ju smink, hår, dans och teater. Så jag var mer en sovrumsdruga när jag bodde där. Som liten åkte jag runt på varenda liten talangtävling som fanns och ibland vann jag. Jag vann faktiskt biljetter till när Melodifestivalen var där första gången 2005, och gick glad dit i en manchesterkavaj från KappAhl och fick träffa Sanna Nielsen och Fredrik Kempe.

Så kollar du på Mello i helgen?
– Absolut. Jag såg förra deltävlingen och var superimpad av Tone Sekelius. Hon är jätteduktig… jag känner liksom en stolthet över henne för att hon tar plats som hon gör. Hon har utvecklats enorm och är så jävla bra på det hon gör.