I filmserien, som tillhör Marvels mest framgångsrika, spelar Ryan Reynolds huvudrollen som den spjuveraktige maskbärande Deadpool. Det är än så länge inte offentliggjort vad Emmas roll heter eller vem det är, förutom att det är en stor roll som Deadpools antagonist i filmen.
Redan klar för Deadpool 3 är Hugh Jackman, som åter odlar polisongerna och gör paradrollen Wolverine.

Deadpool är en passade filmserie för queera och icke-binära Emma Corrin då det länge spekulerats i att Deadpool är pansexuell, och att detta kommer utforskas framöver. I alla fall om Ryan Reynolds får som han vill. I samband med Deadpool 2:s släpp 2018 sa han under en presskonferens på en serietidning/tv/film-mässa:
Jag tycker verkligen att detta filmiska universum måste representera världen på ett realistiskt sätt. Och grejen med Deadpool är att vi kan göra saker som andra superhjältefilmer inte gör, som svar på frågan om de planerade att utforska Deadpools sexualitet.

Emma är för övrigt aktuell i Netflix-inspelningen av klassikern Lady Chatterleys älskare, och spelar just nu i Orlando i Londons West End. Snart börjar hen också spela in skräckklassikern Nosferatu mot Lily Rose-Depp och Bill Skarsgård. Dessutom kommer Corrin snart i serien Retreat.