När hon först fick höra låten så pratades det inte om Mello, men när Loreen fick frågan om att ställa upp igen efter ESC-vinsten 2012 med Euphoria och efter att ha åkt ut 2017 i Andra Chansen med Statements, så kände hon att det var dags.

– Jag får åter möjligheten att försöka skapa hopp, glädje…som en motreaktion till allt som händer i världen. Vi måste fokusera på bra saker, och det är Tattoo för mig. Den har mycket energi och brutal dynamik, och ger en känsla av frihet. Man känner sig mäktig och kraftfull när man hör den.

Hur känns Statements-upplevelsen idag?
– Det var en motreaktion på det politiska klimatet, att SD var det näst största partiet. Jag hade en arg energi och det var väldigt mycket krigare i mig. Visst, egot tog stryk av att det gick som det gick, men det är mindre viktigt. Förutom Loreen själv så ligger ett riktigt ”dreamteam” bakom låten: Thomas G:son, Peter Boström, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Cazzi Opeia.
– De hade tänkt på mig när den skrevs, det hör man. Och jag måste bara säga att Thomas G:son är en av de fetaste låtskrivarna vi har, han tänker på starka melodier och gillar stora röster.

Hur låter Loreen 2023?
– Dansig. Jag vill ha mer energi, åt det klubbiga hållet. De andra två singlarna kommer vara klubbigare och dansigare. Jag fortsätter att jobba med Thomas G:son där också för han är grym och har en melankoli i melodierna, det passar mig. Jag gillar det suggestiva och melankoliska, jag är en ”night time lady”. En vampyr (skrattar).

Vad är ditt förhållande till Euphoria idag?
– Jag borde ha tröttnat på den, men jag har inte det. Jag tröttnar väldigt snabbt på saker och vill gå vidare, men den här låten stannar. Den har en väldigt spirituell vibe som symboliserar väldigt mycket bra för mig, som att gå sin egen väg mot alla odds. Saker jag behöver påminna mig själv om.

Vad är skillnaden mellan Loreen 2012 och 2023?
– Jag har samma integritet, men allt är inte en kamp längre. Nu kan jag kommunicera tydligare vad jag vill och inte bara säga nej.
– En annan skillnad är jag fortsatt utforska mig själv under åren. Jag har mer kraft, både manlig och kvinnlig energi. Euphoria var väldigt mycket feminin energi, och Statements mer manlig. Och nu flyter de ihop… jag har har en mash-up av både manlig och kvinnlig energi. Och leker mellan båda.


Och apropå det, var nånstans befinner sig Loreen 2023 på den sexuella skalan?(skrattar). Jag är fortfarande på den platsen som jag var när du ställde frågan första gången. Jag sa då ”love is where you find it”, och det är verkligen så. Jag förälskar mig lätt har jag märkt. Jag kan ha någon som jag verkligen älskar, men jag kan förälska mig i dig. ”I am in and out of love all the time”… Och det är helt okej. Vi har alla de här reglerna om att vi bara ska älska en, men jag älskar ganska så många. Och förälskar mig i ganska många.

Det låter både sunt och befriande.
– Ja, det är det verkligen. Bort med alla regler. Så fort du har regler ihop med kärlek så är det ”divorce”…separation. Men känner man sig fri i en relation så kommer det flyta.

Det låter nästan som att Loreen 2023 är en öppet förhållande-människa?
– Ja, alltså jag tror att vi människor mår bäst av att kunna leka med sin sexuella energi och ”love in general”. Att få vara lekfulla i det. Nu pratar jag inte bara fysisk sex, utan att tillåta sig känna det man känner och vara fri i det. Det är viktigt att prata om. Regler har inget med kärlek att göra. Vi alla lever och vi alla dör, och frågan är: Vad gör du med den tiden?