Har ni också undrat vad det är för låt som spelats i trailern till Drag Race Sverige?
Nu har vi svaret. Patrik Jean, Melanie Wehbe och Herman Gardarfve som bland annat gjort The Mamas Mellovinnare Move har tillsammans snickrat ihop Every Queen, Drag Race Sveriges egen låt, som också kommer att spelas i programmet. Den släpptes i natt i full version på Spotify och det är såklart Robert Fux och Kayo som sjunger. QX ringde upp Patrik och Melanie för att ta reda på mer om detta hedersuppdrag.

Hur kommer detta sig?
Melanie: Every Queen var en pitch vi gjorde till Ava Max, men de valde en annan låt och efter det…
Patrik:
…såg jag i sociala medier att Drag Race skulle komma till Sverige och bokade ett möte med produktionen och sa att jag gärna pitchar in musik. Och så kom jag på att vi hade låten Every Queen, skickade över den och de älskade den. Både jag och Melanie är ju queer så den är skriven ur ett queerperspektiv, och det här är galet stort.

Hur lät den innan?
Melanie: Den var proddad på ett annat sätt, nu har vi maxat allt och det känns som att den ska kunna spelas på varje Pridefestival.
Patrik: Ja, den var mörkare och mer melankolisk innan och nu har vi ”dragat” till den. Den har fått lite glitter kan man säga.

Är ni fans av Drag Race?
Melanie: Jag älskar Drag Race. Så att man nu får vara en del av det här är otroligt. Jag kollar såklart, och var också och kollade när Werq the World besökte Stockholm.
Patrik: Jag har alltid varit ett fan. Eller i alla fall sedan jag kom in i säsong 5 av den amerikanska, för efter det har jag sett allt. Och det har alltid varit en dröm att vara en del av detta universum, så att nu få med musik…magiskt.

Har ni testat drag själv?
Melanie: Nej, men jag har ett dragnamn, Miaura Stinx. Alltså min aura stinker (skrattar). Det är bara för att alla säger att jag är så snäll så då vill jag att mitt alter ego ska ha en ”bad” aura och vara lite av en bitch.
Patrik: Jag har faktiskt inte det, men har länge velat. Och då vill jag att det ska vara riktigt. Kanske nu när vi firar att vi gjort låten!

Favorit-Queen från de amerikanska säsongerna?
Melanie: Valentina. Alltså jag älskar hennes humor och hon är så jävla snygg.
Patrik: Jag har en favoritsäsong då det är så många bra med, 11:an. Vanessa Vanjie Mateo, Silky Nutmeg Ganache, Brooke Lynn Hytes… Vanjie är nog min största favorit, bara hon öppnar munnen skrattar jag. Och jag gillar Symone från säsong 13 också. Men det är nästintill omöjligt att välja.