Redan i premiäravsnittet av Drag Race Sverige fick en Queen tacka för sig. Almighty Aphroditey förlorade lipsynken mot Endigo i Daniela Rathanas Puss & kram, och fick svassa iväg. Vi ringde såklart upp AA för att ta en ”exit-interview”.

Hur var det att lämna först?
– Det är en laddad fråga… det var såklart jättetråkigt att lämna den nya familj jag lärt känna. Men jag visste att min drag inte var på samma nivå som dem, och jag kände på mig att jag skulle åka tidigt. Men målet var att ta det så långt jag kunde. Nu blev det ju bara hit (skrattar). Självklart var det tråkigt att höra ”sashay away”, men ger man sig in i leken får man leken tåla. Det är en del av spelet.

Hur kändes lipsyncen?
– Jag fick värsta realitychecken när Robert sa ”Don´t fuck it up” och det blev bara svart. Jag mindes inte orden och halvvägs in i låten kände jag att det bara var att ha kul med allt, och ge mitt bästa ändå.

Det är ju flera fan-favoriter som ändå fått lämna Drag Race först; Vanessa Vanjjie Mateo, Shangela, Victoria Porkchop Parker och Daya Betty, så…
– Ja, men det känns lite trist att hela Mora hejat på mig och sett fram emot att se mig tävla. Det är såklart konstigt att åka ut först i en ny franchise. Men samtidigt ska det bli spännande att se hur framtiden ser ut. Det här tände en flamma i mig och jag är väldigt taggad på att fortsätta utveckla min drag.

Almighty Aphroditey

Vem hann du komma närmast under din korta tid i Drag Race Sverige?
– Med tanke på att det var så kort tid så kom vi alla varandra så nära direkt. Det är en surrealistisk upplevelse att vara med. Men Admira tog mig lite under sin vinge, vilket jag är tacksam för. Sen sminkade jag, Endigo och Antonina oss ihop så det blev naturligt att vi pratade mycket. Det är en väldigt bra grupp och jag är så nyfiken på hur fortsättningen av säsongen blir.

Ångrar du något?
– Ja. Jag önskar att jag haft bättre outfits eftersom detta var allt jag fick visa upp.

Du sa i programmet att du drömmer om att stå på scenen under Stockholm Pride, tror du att du kommit ett steg närmre nu?
– Jag har en känsla av att det kan bli stort att vara ”Ru-girl” och därmed bli lite mer eftertraktad på marknaden. Så jag håller tummarna.

Nu vet vi ju inte vilka moment SVT inkorporerat i Drag Race Sverige, men vilket klassiskt moment i Drag Race är du mest besviken över att missa?
– Helt klart designutmaningen. Jag pluggar ju design och älskar att jobba med okonventionella material. Och så hade jag verkligen velat vara med under en Girl Group-utmaning.

Så vad händer framöver?
– Just nu känner jag att jag vill jobba mer med drag. Jag pluggar fortfarande förberedande och ska plugga i tre år till. Jag hoppas att jag ska flytta till en större stad eftersom Mora är lite litet, och just nu har jag ögonen på Borås. Men om det inte händer kanske det blir ett sabbatsår i Stockholm och lite mer Almighty Aphroditey.

AA:s entré.