I kväll startar Robinson, och en av deltagarna är gay: 24-årige Christopher Da Silva från Vänersborg jobbar som arbetsledare arbetsledare. När han inte är med i Robinson är han husse till sin tvååriga pomeranier Prince och träffar vänner.

Hallå Christopher, hur kommer det sig att du är med i Robinson?
– Om jag ska vara helt ärlig så blev jag uppsökt och tillfrågad. Jag hade varit med i Kärleken flyttar in och lärt känna folk i produktionen, så jag tror att någon där tänkte att jag skulle vara ett bra namn. Och jag som alltid vill utvecklas och utmana mig själv kände att detta var för kul för att tacka nej till.

Har du sett tidigare säsonger, och har du någon Robinson-favorit?
– Min far har haft en kompis som var med 2010, så det var så jag uppfattade Robinson som barn. Men på senare år är det Julia Franzén. Hon är otroligt rolig, bjuder på sig själv och en drömdeltagare. Hon fick mig att känna att kan hon så kan jag.

Så, varför är du intressant för QX?
– Antagligen för att jag är bög. Jag har tidigare haft relationer med båda könen, men sen jag började gymnasiet har jag föredragit killar.

Hur är det att dejta i Vänersborg?
– Det är torrt som fan. Men det är ingen fara, jag trivs bra själv. Det är klart att jag vill träffa nån, och det var därför jag sökte till Kärleken flyttar in, men det är verkligen inte bråttom.

Vad går du igång på?
– En kille som har fötterna på jorden, som vet vad han ska göra med sitt liv. Det finns så otroligt många kilar som lallar runt och det är så osexigt.

Vad är din roll i Robinson tror du?
– Jag hoppas att jag framstår som den jag är, en rak och ärlig person som ser till att lösa orättvisor om sådana uppstår.

Vad saknade du mest?
– Min frihet. Det var jobbigt med bristen på mat och tuffa tävlingar och så, men det jag saknade mest var att vara fri. Att alltid vara övervakad och inte få göra exakt det man ville var jobbigt. Så min frihet tar jag inte för given efter det här.

Vad hade du för personlig sak och varför?
– En anteckningsblock och penna. När de innan inspelningarna ville ha en lång lista på massa alternativ så skrev jag tre saker: tändstål, en stock snus och anteckningsblock med penna. Och då blev det det sistnämnda, och alla fick ta del av den. Jag sa till mina ö-kamrater att om de behövde skriva några anteckningar till sina ”synkar” eller om de ville köra fyra i rad så kunde dom göra det.
– Jag använde blocket som ett verktyg för att hantera min psykiska ohälsa. Jag har både ADHD och borderline, och behövde ha ena benet i bubblan och den andra hemma. Så jag lät mina vänner skriva några meningar på de första sidorna innan jag åkte så jag hela tiden kunde känna att det finns ett liv därhemma. Det stärkte mig, och jag har aldrig känt mig så stark som efter den här resan. Jag har vuxit så mycket som person.

Hur märks din psykiska ohälsa av?
– Det är inte många som märker av, det är mycket som sker inom mig. I yngre år var det otroligt jobbigt för jag har alltid undrat vad det är för fel på mig, varför jag inte funkar som alla andra? Och när jag fick diagnosen när jag var 20 så lyftes en stor tyngd från mina axlar. Jag vet att jag är unik och nu får jag bara hitta verktygen för att hantera min vardag. Det är viktigt att veta att man får göra fel, vi är alla människor.

Var det jobbigt att filmas hela tiden?
– Det var ingen fara alls. Jag gick teater i gymnasiet så jag tyckte mest att det var kul. Jag kunde snarare undra var kamerorna var ibland (skrattar).

Namn: Christopher Da Silva
Ålder: 24
Civilstånd: Singel
Yrke: Arbetsledare inom etablering för en stor butik i Sverige. Jag åker runt och hjälper till att bygga nya butiker, forma om  gamla butiker och lära upp ny personal.
Ser helst på TV: Jag älskar reality, det är det bästa jag vet. Och nu när jag varit med så vet jag att det inte är fejk. Det är äkta känslor och intriger.
Den skulle jag vilja åka till en öde ö med: Mustiga Mauri. Jag har aldrig träffat honom, men han hade kunnat få mig att tänka på annat under ö-tiden.
Lyssnar helst på: Jag älskar Zara Larsson! Hon är the Queen. Annars lyssnar jag mycket på house, EDM och gillar att åka på festivaler.
Till sist, vann rätt låt? Till 100 % det visste jag direkt när jag såg Loreens nummer.

Robinson startar i kväll 21.00 i TV4.