Oj. Vilken chock-eliminering! Sitter faktiskt lite mållös.
Efter förra veckan skrev jag att vad som helst kunde hända nu och det gjorde det med besked.
Men, vi ska inte gå händelserna i förväg. Låt oss ta avsnitt fyra från start:

Robert Fux hade lånat Paul Reys Royals-kläder och gjorde entré med tre par blingade läsglasögon. Det var dags för en hyllning till drottningarna som gått före, de som använt ordet som vapen mot förtryck och fysiskt våld. Miniutmaningen var klassiska ”The Reading Challenge”, och biblioteket var öppet och det skulle läsas lus.
Det var en helt okej läsning med sedvanliga toppar och dalar. Det fanns absolut några stingers där. Som Santana om Elecktra: ”Ansiktet av en gudinna och rösten av en Sverigedemokrat” eller Admiras Vanity Vain, du kan verkligen sminka dig till varsomhelst. Förutom lycklig och självsäker”

Efter att biblioteket stängt visade det sig att de tre som lämnat programmet skulle få en chans att komma tillbaka.
Varför det? Redan? Det kändes väl inte alls rimligt att detta skulle ske nu?
Antonina Nutshell var dock självklar vinnare då hon läste de andra med en pizazz större än de som redan är med i tävlingen, och hon välkomnades rättvist tillbaka i tävlingen.
Dock: TOO SOON. Men det kan ju inte Antonia rå för.

”Snatch Game” så och vi fick inte veta vem som skulle göra vem innan, vilket var ett smart drag. Jag tyckte att det på pappret såg rätt kul ut, förutom Fontanas Britney Spears (som knappt var kul när Britney-imitatören Derrick Barry gjorde henne säsong RPDR S8). Det måste väl finnas massor med andra kändisar som är betydligt roligare?
Nåväl, Admira var Anita Ekberg, Antonina var Sandra Dahlberg (vem hade trott att man en dag skulle få Klimpfjälls finest i Snatch Game?), Elecktra var Anna Anka, Vanity körde på Anna Book, Santana gick på Gunilla Persson och Imaa tog Sveriges största kändis, Carola.
Fux var, Gud jag börjar låta som en trasig grammofonskiva i mina Robert-rosor, lysande i sin MC-roll och jag tyckte hela konceptet var väl överfört i den svenska versionen. Sen kanske man hade lite att önska i vissas leverans…
Ganska snart stod det klart vilka som glänste och vilka som inte gjorde det. Men Snatch Game ÄR en klassiskt svår gren i Drag Race och det gäller att vara på hugget och ha sin karaktär klar för sig. Det är ofta här agnarna sållas från vetet och tävlingens riktiga frontrunners börjar utkristallisera sig. Och det gjorde dom…mer om det nedan.

Därefter flyttades vi in i ”drugstugan” och vi som kan vårt Drag Race Sverige vet att vi vid det här laget byter sinnesstämning och att det blir lite tyngre tongångar. Den här gången kändes dock Elecktras öppna fråga om de andra drottningarna varit med om nåt riktigt jobbigt som drag lite klumpigt inslängd. Produktionen kanske kunde gjort detta med lite mer finess med tanke på vilken story som väntade. Så  verkligen ingen skugga på Elecktra, som nog knappast valt den frågan där och då.
Jag blev riktigt chockad över Antonina Nutshells berättelse om hur hon blivit bortförd av tre män och våldtagen i ett hus efter en spelning i Storbritannien. Fy fan, så otroligt vidrigt och tungt. Och modigt att berätta om detta inför hela Sverige.
Det är väldigt viktigt att den här typen av berättelser lyfts till ytan hur tunga dom än är. När hörde vi en homosexuell man sitta och berätta att han blivit våldtagen i tv senast? Vårt community är drabbat av våld i stora stora mörkertal och därför är det extra viktigt att lyfta den här typen av händelser. Kan det bara hjälpa en person så är hela säsongen värd det.
Tack för att du delar med dig Antonina.

Sen blev det catwalk på temat ”Mitt liv som tant”. Strålkastarna var märkligt nog lite väl illvilliga idag och ibland såg man inte ens de tävlandes ansikten. Men det var ett kul tema där jag tyckte att de flesta gjorde bra ifrån sig.

Snart föll domen:

Toppen: Admira & Elecktra
Safe: Santana & Fontana
Botten: Antonina, Vanity & Imaa

Nej, men vad är det som händer?
Huuuur kunde Fontana vara säker efter den otroligt bleka one-note-leveransen av Britney i Snatch Game? Och hennes silvriga rymdtroll på catwalken? Den hade ju INGET med tant att göra. Fontana vågar inte släppa ”snygghetssargen”, så för mig var hon solklart i botten denna vecka. Morr.
Och jag fattade heller inte varför alla var på Vanity så mycket. Var hennes Anna Book bra? Inte så mycket, men hon var verkligen inte sämst. Och looken som superlyft lyxkärring tyckte jag var riktigt kul! Vanity förtjänade inte alls den tuffa kritiken hon fick den här veckan. #justiceforvanity

Men visst, om det bara skulle vara två i toppen var det solklart rätt damer. Elecktra var bra och tydlig som Anna Anka, men ännu bättre i sin urfina catwalk som dessutom innehöll säsongens första ru-veal. Det var otroligt gripande att hon valt att gestalta sin farmor under tant-temat.
Och äntligen fick vi se Admira i toppen igen! Vilken ursnygg insats som Anita Ekberg. Spot on på alla sätt, och alltid genomtänkta svar med bett. En väldigt rättvis seger, och ihop med den lika genomtänkta Lindarw-looken med rullator så var det självklart att triumfen var Thunderpussys!

Antoninas Sandra Dahlberg var okej, men catwalken var dessvärre inte det. Det var helt rätt av Kayo att ryta ifrån: Varför är dina kjolar för korta? Antonina var tveklöst i botten igen.
Och efter hennes misslyckade Häggkvist-härmning tvingades stackars Imaa ner till den verkliga botten efter att ha befunnit sig i toppen i alla tidigare tre avsnitt. Så ledsamt, men Carola som är så tacksam att härma blev inte rätt i Imaas skepnad.

Och efter lipsyncen var det dessvärre ingen tvekan om att Robert Fux fattade rätt beslut, hur jobbigt det än måste ha varit. Imaa levererade utan den energi som krävdes när det väl gällde och därför fick Antonina Nutshell stanna. Men: Det finns en stor anledning till detta och mer om det berättar Imaa i morgondagens exit intervju på qx.se. Antonina vevade upp tempen på scenen under mimen på ett sätt som jag saknat de senaste veckorna och det var givet att hon skulle få stanna.

Det här visar ju att vem som helt kan falla bort närsomhelst. En dålig dag, och du är borta. En tung insikt, och jag kommer sakna Immaculate Imaa otroligt mycket. Det känns också som att hon var ett viktigt varmt hjärta för drottningarna, och tårarna mot slutet var tunga att se. Roberts sista tal till Imaa Queen var också extra starkt: Vår fantasifulla Queen behövs i Sverige, och världen, och detta är på intet sätt slutet. Queen Imaa!

Gästdomarna denna vecka var okej. Drag Race-fangirlen Arantxa Alvarez var skärpt och kom med tydligt kritik, Omar Rudberg var…nja. Knappt närvarande? Ett bra namn på pappret, men två miljoner Insta-följare betyder inte att man är en bra domare i Drag Race. Speak up!

Nästa vecka blir det åka av då Sveriges just nu hetaste artist gästar…