Under söndagen lämnade storfavoriten Imaa Queen Drag Race Sverige och vi var lika chockade som upprörda. För QX berättar den omtyckta och konstnärliga drottningen allt om Snatch Game-misslyckandet, vänskaps-relationerna och vad som händer nu.

Hur var det att lämna Drag Race?
– Jag kände mig besegrad och ledsen. Dessutom hade jag den där ”headpicesen” som skavde otroligt på näsan, så där och då gjorde det så ont. Jag hade en varböld på näsryggen i flera dagar efteråt. Men jag var ändå nöjd över hur bra det gått så långt, att jag hade gjort ett avtryck i draghistorien i Sverige. Och en del av mig var lite lättad att kunna släppa allt, för man var nervös hela tiden som man var med. Det är så mycket som ska göras och så mycket som händer.

Jag upplevde att du var lite uppgiven under lipsyncen?
– Det kan bero på att jag hade fruktansvärt ont. Verkligen. Och att jag var väldigt nervös. Men jag skäms ju såklart för att det gått så dåligt i Snatch Game… för jag vill inte att folk ska bedöma mig som en dålig ”comedian”. Jag är ju en skapande konstnär, men vill inte enbart bli sedd som en ”look Queen”. Så det måste jag jobba på, att bli bättre på att vara rolig och så. Och att jag prioriterar looks före allt annat gör ibland att jag rör mig sämre.

Tycker du att du blivit rättvist skildrad i de avsnitt som visats?
– Ja, det tycker jag. Men jag fattade inte Faraos kommentar om att jag hade samma silhuett hela tiden. Jag var väldigt medveten om att inte ha just det. Jag hade alltid i åtanke att det skulle vara olika silhuetter och att jag skulle vara ”versatile”.

Du var ju så stark och höll dig i toppen hela tiden, hade du vinnarvibb innan detta avsnitt?
– Jag tror att vi alla tänkte bort tävlingen förutom under elimineringsdagarna.  När vi gjorde allt det andra var det bara kul. Enda gången jag tänkte på tävlingen var under Snatch Game och jag var ju sämst och det är aldrig kul. Även om jag kom förberedd så var jag inte tillräckligt bra på den här uppgiften. Jag har element som jag är svagare i och tycker att det är kul att att utmanas inom olika områden. Jag vill gå in i uppgifter som inte är min största styrka och utvecklas. Som komedi och standup. Och Drag Race är ju som en skola. Man kan inte ge upp för att man misslyckas en gång.

Din ”Carola” fick mest kritik, hur kände du själv när du satt där?
– Att det kommer gå åt helvete. Och att jag skulle lipsynca eftersom jag inte kunde omfamna karaktären. Inspelningsdagen var så lång, vi satt där så länge, och att sitta där med fucking Admira som briljerade som Anita Ekberg (skrattar), var en traumatisk upplevelse. Det lustiga är att jag inte var så nervös innan, medan Admira var jättenervös.

Ångrar du att du valde Carola?
– Ja, jag kan ångra att jag valde Carola, men jag vet inte hur jag skulle kunna ha förberett någon annan på ett annat sätt. Jag har gjort Carola i andra sammanhang tidigare, men då har förutsättningarna varit annorlunda: Man har druckit ett par glas och befunnit sig i en klubbmiljö. Det var en annan grej, och nu hade jag en fruktansvärt dålig dag. Det var inte bra helt enkelt.

Robert Fux höll ett fint tal som kändes riktat direkt till dig, kände du att det var jobbigt för honom att skicka hem dig?
– Absolut. Fux är nära oss alla i communityt och tyckte att det var tufft att skicka hem alla Queens. Men jag höll ju med domarna i allt de sa och  gjorde så gott jag kunde i den kroppen jag var då. Men jag var ”off” i huvudet den dagen. Det allra bästa där var omfamningen då alla kom upp och grät och kramade mig. Det var så fint att ha kommit alla nära, särskilt Admira och Vanity som jag känt sedan tidigare, men aldrig kommit så nära. Där och då kände jag att det viktigaste var uppnått, att vi hade förts samman av Drag Race. Och det var vad jag ville att den här upplevelsen skulle vara:  Att binda ihop dragcommunityt.

Vem kom du närmast?
– Admira. Och Vanity, men alla vi klickade bra tycker jag. Det var fin sammanhållning.

Har ni en tråd där ni alla hörs under veckorna?
– Ja, vi har vår egna lilla grupp där vi skriver då och då. Och jag och Endigo ska göra en låt ihop, så vi håller daglig kontakt.

Var det svårt att ljuga om att du skulle vara med i Drag Race innan du fick berätta?
-Ja! Men det är jobbigt fortfarande, att inte få prata om vissa saker. Jag kanske sagt saker jag inte får säga i andra sammanhang. Det är en stor skillnad att befinna sig mitt i det, att vissa saker inte kommer med, att vissa saker upplevs annorlunda än hur de skildras. Och man är under ständig press. Man utmanar sitt eget ego hela tiden.

Vad har du fått för reaktioner från fans?
– Det har varit fint och jag har inte fått något negativt i sociala medier. Sen får vissa ordentligt med respons, som Fontana som ökat i följare med flera tusen. Elecktra gick om mig i följare också nyligen. Jag kanske upplevs tråkig? Men jag ville leverera den jag är även utanför Drag Race, att folk skulle se vem jag är. Och ingen av oss är ju normalt så där elak och rapp..eller jo, Admira (skrattar).

Ångrar du nåt?
– Man kan bara ångra något om man vet att man kunnat göra det bättre. Jag hade förebett mig så mycket, så jag ångrar inget.

Blev du överraskad när du gjorde entré i drugstugan?
– Både ja och nej. Jag var mest chockad över att Santana var där. jag hade ju sett henne i Stockholm för många år sen när hon var med Leo B på Torget som Madrid i Lola & Madrid. De körde ju jätteofta där och redan då var hon väldigt duktig. Och jag tyckte det var kul att det var drugor från utlandet som Endigo och Antonina, det överraskade. Men de andra, som Admira, Fontana och Vanity kunde jag ju gissa mig till.

Var det självklart att berätta i programmet om förhållandet med din pappa?
– Det är ju en stor skada som aldrig kommer försvinna och det kände jag att jag måste prata om. Jag är av åsikten att vissa inte borde skaffa barn om man inte kan gå in för det till hundra procent. Och han är en sån som inte borde skaffat barn, han är för egocentrerad.

Ni har inte pratat på ett bra tag, men har ni hörts efter Drag Race?
– Han försökte faktiskt ringa igår, men jag svarade inte. Han ringer bara för att nån säger åt honom att ringa och jag har medvetet tagit avstånd från honom. Om han inte är intresserad av mitt liv så ser jag ingen anledning till att han ska finnas i det.

På ett mer positivt ämne: Du berättade om din dragdotter i Småland när du och Admira gästade talkshowen Bianca?
– Ja, Ada Option! Hon var med i finalen av The Rising Star of Backdoor. Hon är fantastisk! Hon är från Älmhult och min nya stjärna, bara 17 år och kan redan göra bra looks, är rolig, kan sjunga, och kan göra artsy fartsy grejer. Jag är så stolt.

Nu vet vi ju inte vilka moment SVT inkorporerat i Drag Race Sverige, men vilket klassiskt moment i Drag Race är du mest besviken över att missa?
– De roligaste har ju varit, men jag hade velat bevisa mig lite mer i acting och performing.

Vad händer nu?
– Så mycket! Jag har ett nytt managementbolag, ska ut och föreläsa i skolor, och sen rullar giggen igång med Pride-festivaler över hela landet, och jag har planer för samarbeten med Vanity och Admira. Sen har jag en del hemliga projekt som kommer avslöjas i juli. Det har liksom aldrig gått nedåt i karriären för mig utan sakta uppåt, och den största boosten var att jag vann Årets Drag på QX-galan. Nu vill jag fortsätta att utveckla min grej och blir bättre på allt. Sen när jag blir äldre och rik ska jag starta gayklubb. En Moulin Rogue-liknande klubb med bögigt, lesbiskt och queer och allt däremellan. Jag tycker det är problematiskt att många lokalägare inte vill göra nåt för comunityt utan bara tjäna pengar. De som har pengar vill inte satsa och de som inte har pengar vill satsa. Men jag trivs bra i Stockholm och kan njuta av att gå på gatorna i här och tänka på hur dåligt jag mådde innan jag flyttade hit. Jag kan inte fatta att jag är där jag är idag och att jag får jobba med alla dessa fantastiska människor. Det finns inget att klaga över, egentligen.

Till sist, jag älskar dina bilder som du lägger upp på Insta efter varje catwalk…
– Ja, jag har gjort egna photoshoots till varje look, så håll koll på mitt Insta där jag kommer att fortsätta att visa vad jag hade gjort om jag varit kvar i tävlingen…