Paul O´Grady fick ett stort genombrott under 80-talet som den rakbladsvassa dragstjärnan Lily Savage

Lily körde sina populära shower i åtta år på Royal Vauxhall Tavern i södra London. Det var också där hon blev arresterad i januari 1987, under en tid då hiv-stigmat var som störst. Anledningen till att 35 poliser, iförda plasthandskar så att de inte skulle  komma i direktkontakt med de som plockades in, stormade den populära lokalen var ”fylla”.
Men många såg igenom den anledningen och anser att det bara var ett sätt att skrämma HBTQ+communityt under en tid då communityt var under press. Händelsen, som i folkmun kallas ”The Rubber Gloves Raid”, blev också en vändpunkt för det brittiska HBTQ+communityt. Efter insatsen fick polisen mycket negativ press och steg för steg lyftes den starka homofobi som präglade landets polisväsende fram.

Lily Savages coola attityd under incidenten gjorde henne, och mannen bakom henne, till en populär celebritet som blev vida omskriven. När hon såg de gummerade poliserna från scenen sa hon ”Det ser ut som att vi kommer få hjälp att städa upp”, och under registreringen på polisstationen vägrade hon uppge sitt riktiga namn utan sa bara iskallt: ”Lily Veronica Mae Savage”.

Paul O’Grady blev med åren en uppskattad tv-personlighet även utan peruk och smink, och hade egna talkshowen The Paul O’Grady Show, och underhållningsprogrammen Blankety BlankPaul O’Grady’s Saturday Night Line Up och dejtingshowen Blind Date. Nyligen gjorde han också rollen som Miss Hannigan i musikalen Annie Hall.
Han var även en stor djurvän som ofta dök upp med någon av sina hundar i olika tv-program, och han ägde en farm i Kent-området där han hade får, grisar, getter, åsnor, ankor, kycklingar, gäss, illrar möss och fladdermöss(!)

Pauls make Andre Portasio sedan sex år, säger i ett uttalande: ”Paul kommer att saknas av de som älskade honom: familj, vänner, djur och alla de som uppskattade hans humor. Jag vet att han vill att jag ska rikta ett stort tack till alla som gillat honom under åren”.