Emil Almén har tidigare jobbat ihop med regissören (och skådespelaren) Susanne Thorsson och blev ombedd att provspela för rollen som den cyniske nöjesreportern Johan, Noras chef i serien.
– Jag spelar en nöjesreporter på en Se & Hör-liknande tidning. Han vill få ut smaskiga saker och är lite ”comic relief” i en annars ganska tuff berättelse.

Emil beskriver serien Leva Life som en serie om vänskap och vikten av att leva livet medan man kan. Han hoppas att serien kommer att inspirera tittarna att tänka på hur man lever sitt liv innan man kanske råkar ut för en drastisk händelse och livet ställs på sin spets.
Har du själv varit med om en sådan händelse?
– Jag förlorade mamma i cancer när jag var 21 och det fick mig att tidigt lära mig vikten av det kan vara slut närsomhelst. Efter det blev jag modigare och stod upp för mig själv. Jag är från en småstad där folk har mycket förutfattade meningar, särskilt om man lever icke-normativt. Och efter mammas död valde jag att följa min dröm och sökte till Scenskolan. Jag kom in och har sedan dess följt det jag vill göra. Och det har fan gått bra (skrattar). Det går bättre när man blir äldre!

Serien spelades in förra sommaren och Emil beskriver de fyra dagar han var med som jättebra.
– Sommaren ute på Djurgården i Stockholm, det var inte dumt. Men det jag verkligen gillade var sammanhållningen och att vi kände varandra lite mer när vi började med inspelningarna. Ofta har man inte så mycket tid under en tv-serieinspelning, men nu hade alla samlats för en kollationering (genomläsning av manuset) innan.

Vad ser du själv på tv just nu?
– Jag har precis plöjt den senaste säsongen av The White Lotus och är i gång med Succession. Jag är en serienörd, ja det är vad jag gör på fritiden (skrattar).
Emil har dessutom dubbat film i över 20 år, och förra året gjorde han en av rösterna i HBTQ+älskade Heartstopper.
– Netflix har det som service att man kan höra serier på ett annat språk än originalet, och jag gav röst till läraren. Det är alltid svårare att dubba riktiga skådisar, men det blev bra. Jag tycker serien är supergullig.

Vad har du annars på G just nu?
– I höst kommer jag i en C More-serie som heter Estonia, och så har jag precis avslutat en anställning på Dramaten. Mitt kontrakt gick ut och jag spelade sista föreställningen häromdagen. Så nu väntar förhoppningsvis massa kul saker…