The VMA:s som galan ofta förkortas, bjuder alltid på stora maffiga nummer och gigantiska överraskningar. Det var till exempel här Madonna och Britney kysstes, Kanye West protesterade mot att Beyonce borde vunnit det pris Taylor Swift vann och Britney raglade fram och tillbaka mimandes Gimme More.

Den här galan ser inte ut att bjuda på färre stora ögonblick då i princip alla stora namn just nu uppträder. Lady Gaga öppnar till exempel alltihop med nya singeln Applause, och det är väl knappast någon som tror att det framförandet lär beskrivas som nedtonat och intimt?

Under galans gång kommer sedan namn som Miley Cyrus, Drake, Bruno Mars, Katy Perry, Justin Timberlake, Robin Thicke och Kanye West uppträda. Klara som prisutdelare är Selena Gomez, One Direction, Jared Leto och Taylor Swift.

Men mest av allt ser vi fram emot Macklemore & Ryan Lewis framförande av Same Love. Låten skrevs som ett inlägg för att legalisera samkönade äktenskap i USA, har 69 miljoner tittar på YouTube, och har toppat listorna i både Nya Zeeland och Australien.
Med tanke på allt som hänt i Ryssland på sistone känns det oerhört stort att en så pass stor och väl betittad gala som VMA uppmärksammar och hyllar homokärlek. Vi är övertygade om att vi lär få se ett grymt starkt framförande av sköna Macklemore & Ryan Lewis featuring Mary Lambert.

Bland de som hoppas få pris i natt finns Justin Timberlake och just Macklemore & Ryan Lewis, som båda är nominerade till sex priser var. Fyra priser var kan Miley Cyrus, Robin Thicke och Bruno Mars hoppas på.

Så missa inte: I natt på MTV kl 02.00!
Galan sänds även i förkortad version under måndagskvällen 20.00 på kanalen.