Efter att hans syster försvinner ombord på ett stort kryssningsfartyg mönstrar Jamie på skeppet Sacramentum för att ta reda på vad som hände med henne. Ombord gör han sig både vänner och ovänner medan en knivmördare med ankmask tar livet av folk…

Där är grundstoryn i SVT Plays nya serie Wreck. Serien är ett stycke påkostad brittisk skräckkomedi signerad BBC och är skapad av Ryan J Brown som hyllats för sin HBTQ+drama-serie We Are Your Children.
Ryan J Brown, som själv är bög, skrev in två regnbågsfärgade huvudroller när han fick chansen att skapa en egen serie och förutom Jamie så är även hans bästa polare ombord, Vivian, homosexuell.
I en intervju med BBC Three säger Ryan J Brown att homosexuella karaktärer i skräckisar alltid dör tidigt eller så är de dom som är mördarna, och med Wreck ville han ändra det.
– Som bög och skräckfan så anser jag att skräck alltid varit queer. Men det är alltid kodat, underförstått. Så då tänkte jag: Nu skippar vi det och har i stället synlig och tydlig representation.

Serien har hyllats av brittisk HBTQ+media och dess påkostade färgglada inramning, smarta manus och inkluderande berättande fick bland annat tidningen Attitude att sätta den som 2022 års åttonde bästa serie med HBTQ-tema.

Wrecks första säsong består av 6 45-minutersavsnitt och serien har också fått grönt ljus för en andra säsong som kommer att släppas i brittisk tv någon gång under 2023.