Just nu rullar Paradise Hotel på streamingtjänsten Pluto TV. Det är alltså säsong 15, som ställdes in efter uppgifter om sexuella övergrepp i säsongen innan, som nu visas. En av deltagarna är 26-årige Jonathan Johansson, @jowathan på Insta, som pluggar tv-produktion. Han har alltid älskat tv och är nyss hemkommen från Karibien efter att han jobbat som produktionsassistent för Love Island Sverige. Men nu är det han själv som är tv-stjärnan.

Hur kom det sig att du sökte till Paradise Hotel?
– Jag fick ett erbjudande på Insta i samma veva som folk slogs om toapapper på Hemköp i Sverige. Det var mitt när pandemin bröt ut och jag kände spontant att jag måste göra det här. Jag har vänner som varit med i PH och tänkte det var en kul grej. Killar som jag brukar inte få vara med eftersom det sällan är gaykillar som väljs ut, så jag kände mig utvald. Så jag gjorde massa tester, och sattes på ett i princip tomt plan och åkte ner till Mexiko som joker.

Hur kändes det att din säsong ställdes in och aldrig skulle sändas?
– Skittråkigt. Det var en jobbig sak att gå igenom under inspelningarna och att ens vänner inte skulle få se allt man varit med om var tufft. Man slänger ut alla sina känslor när man är instängd och det känns som att man kämpar för sitt liv med alla twister och utmaningar. Det är en väldigt speciell bubbla man befinner sig i.

Hur var det att få reda på att PH skulle börja visas?
– Jag vaknade av en massa meddelanden när jag var i Karibien och fick lite panik av att alla i tv-branschen nu skulle få se mig i Paradise Hotel. Men samtidigt är det kul att se allting i säsongen. Det var lite cringe att se sig själv, men jag minns att jag var snäll därinne…

Var du nervös innan att komma in i ett hus där alla kände varann?
– Ja, det är väl alltid lite nervöst att komma in när folk redan skapat band. Och jag hade mina aningar, genom vänner och bekanta, att det var en kille därinne som jag inte tyckte speciellt mycket om. Men jag gick in ihop med Nicole, så då kändes det bättre.

Det du nämner är en ”beef” med Jesper Bengtsson?
– Innan jag skulle åka för två och ett halvt år sen fick jag veta av vänner att han hade gjort homofobiska saker. Så när jag fick reda på att han kanske skulle vara i huset så hoppades jag att han skulle ha lämnat när jag kom in. Tyvärr hade han inte det och bemötte mig istället med att han visste vem jag var och att jag inte alls var välkommen. Allt det här är svårt att fatta i programmet eftersom vi inte får prata om vad som hänt utanför Paradise. Men han ville ha ut mig så fort jag kom in, och jag kände att jag skulle göra mina vänner besviken om jag inte skickade ut honom. Däremot har jag ingen aning om varför han visste vem jag var. Men vi rörde oss i samma cirklar, så jag gissar att han hade lite koll på mig.

Hur klickade du med de andra snubbarna i PH?
– Bortsett från Jesper var det inga som helst problem. Men det här problemet gjorde att han vände de andra emot mig mig. Killar som jag gillar inte killar som Jesper Bengtsson…. Du vet, män som är som dom är. Han har sedan jag började kommentera programmet lagt ut videos där han kallar mig ”liten människa”. Och det är väl ett tecken på att han vet att han gjort fel. Men jag kom överlag bra med de andra killarna, särskilt Kasper och Zacharias.

Du skrev på Insta att din upplevelse i PH påminde lite om hur det var i skolan..?
– Ja, det var som när man växte upp och inte vet exakt vem man är: Alla straighta killar tycker man är annorlunda och fryser ut en. Det har ju alla bögar gått igenom och det var så konstigt att gå igenom de känslorna igen efter så många år efter.

Du var till och med på väg att programmet?
– Jag ville verkligen lämna efter fyra dagar. ”Fy fan, vad det här inte var nice” kände jag. Och man är vuxen nu och det är ingen skolplikt att vara med. Men produktionen övertalade mig om att stanna, så jag kämpade på. Jag berättade också för flera andra deltagare att jag verkligen ville lämna. Jag fattar att produktionen övertalade mig eftersom de vill både det bästa för programmet och gillade att jag var med. För det blir ju konstigt om jag bara försvinner utan att tittarna förstår varför, och vi fick ju som sagt inte prata om anledningen till varför jag ville lämna. Så jag stannade och det känns ändå bra idag.

Har du nån PH-favorit från tidigare år?
– Det måste ju bli någon från hela 2014-säsongen: Ylva, Jasse, Saga….Den säsongen är grym.

Så vem är du då?
– Jag heter Jonathan, kommer från Helsingborg och flyttade till Stockholm när jag var 20-21. Jag är en ambitiös kille som inte nöjer mig, gillar att hänga med mina vänner och gillar att få folk att skratta.

Jag läste att din uppväxt var rätt tuff..?
– Ja, jag växte upp med alkoholism omkring mig och mina föräldrars skilsmässa när jag var ung resulterade i mycket bråk. Jag bodde hos mamma, brorsan hos pappa och allt blev bara oroligt. Så jag hängde mest med kompisar, började dricka som 13-åring och närheten till Danmark gjorde att det blev ganska mycket fest. Men på nåt sätt lyckades jag sköta mig ändå och hamnade aldrig i dåliga situationer. Jag har alltid tänkt att det finns något bättre, och att ett totalt mörker inte ska få ta mig. Jag visste att jag ville mer med mitt liv.

Hur kom du ut?
– Jag kom aldrig ut, jag bara var. Omkring mig var det vanligt att folk skulle berätta och göra en grej av att de kom ut. Men det funkade inte riktigt med min familj, vi hade inte en såna connections. Mina vänner visste liksom bara, och en dag hade jag en kille och det var så självklart. Mamma fick reda på det när hon, som hade nyckel till min lägenhet när jag var 16, bara kom över och mötte min kille där. Det blev lite stelt när hon förstod att hennes son var gay och dessutom fick reda på det när hon träffade min kille. Men samtidigt tror jag hon alltid vetat eftersom jag fick Barbiedockor på julafton som liten (skrattar). När jag frågade henne om det var konstigt så sa hon ”nej, man kan alltid adoptera”. Och sedan dess har det inte varit en grej.

Vad har du för förhållande till Helsingborg idag?
– Jag får ångest av att vara där eftersom det varit så jobbiga stunder där. Vissa åker hem till sina föräldrar och jag har ingen direkt anledning att åka och varje gång jag försökt har det blivit drama med familjen.

Var har du din trygghet?
– Jag söker mig till mina vänner, och har hittat en trygg punkt i mig själv. Jag blev av med min lägenhet innan jag åkte till Karibien på jobb, men ska nu få min egen lägenhet i juni och det ska bli så fruktansvärt skönt med en trygg punkt.

Så, är du singel?
– Tyvärr ja. Alltså, jag letar inte men skulle absolut säga att jag är en relationsperson. Alla jag dejtat har varit olika, jag gillar killar med mörkt glansigt hår och har en grej för mörkare drag, men kan likaväl uppskatta en snygg blond kille.

Finns du på Grindr?
– Nej, det passar inte mig även om jag tycker folks historier om Grindr är underhållande. Jag får bara  dickpicks när jag har Grindr.

Så, snubbarna sladdar in på dina DM:s på Insta istället?
– Haha, nej. Det är mest är mest tjejer eller yngre killar. Det var en kille som skrev igår och så visade det sig att han var 19. Du får ta och ha det bra kände jag då. Men vi får se, nån dag dyker det kanske upp nån.

Paradise Hotel går just nu på Pluto TV.