All hail the Queen! Admira Thunderpussy är nu krönt till Drag Race Sveriges första vinnare, och vi vill veta allt om hennes tid i programmet och så klart: Hur det känns att bära den historiska krona!

Grattis, hur känns det?
– Tack! Det känns bra. Jag har inte satt på notifikationerna på min telefon, men har fått massa SMS och samtal under dagen. Jag har lite svårt att sätta ord på det för det jag upplever går inte att jämföra med något. Det känns lite som nyårsafton: slutet på något men samtidigt början på något annat.  Men det här såklart bara positiva känslor.

Du har ju burit på detta sedan inspelningarna, har du begravt att detta har hänt och tar nu fram det igen?
– Jag var helt slut efter att ha spelat in säsongen och har lagt väldigt mycket tid på att återhämta mig fysiskt. Sen har jag försökt att inte tänka så mycket på produktionen för vad som i slutändan visas har jag ingen koll på. Det är som en konstig dröm, och man har nästan glömt bort att det hänt. Och nu upplever jag den igen ihop med alla andra fast på ett annat sätt. Det är speciellt.

Är du nöjd med hur de framställt dig?
– Absolut. Jag är jättenöjd med klippningen och hade faktiskt programmets helhet i bakhuvudet under hela tiden vi spelade in. Jag fattar att allt inte kommer med men allt som är med står jag för.  Men de första tre avsnitten hade jag svårt att vara närvarande. Jag har hållit på med detta i tio år, och har anpassat min look och mina shower att sälja in till företag. Att nu visa vem jag är som dragqueen var svårt, för det blev ett helt annat sätt att ta sig an dragen. I tävlingen är det viktigt att visa vem man och att roa juryn. Jag hade höga förväntningar på mig från början och jag visste inte riktigt hur jag skulle för att nå lyckas i det här sammanhanget, och därför jag var safe i de tre första avsnitten.  Det var när jag slutade försöka göra saker på ”rätt sätt” och tillätt mig själv att han kul och släppa på kontrollen om det lossnade.

Du har hållit på i tio år, utsetts till Årets Drag och turnerat och showat i stora sammanhang, var det självklart att vara med Drag Race Sverige som tävlande?
– Folk omkring sa att jag borde vara programledare och det var såklart smickrande. Nej, det var ingen självklarhet… Jag har hållit på ett tag och kontrollfreak-sidan sa nej. Jag var rädd att hamna i ett scenario där det blir fel och jag kanske gör en tabbe och åker ut. Att allt det man kämpat för raseras om man blir klippt på fel sätt, och så slutar det med att det blir sämre än innan man gick in i tävlingen. Men mina vänner pushade mig och jag kände att jag behövde hitta lusten till drag igen  och det blev genom Drag Race.

Vad är du mest nöjd med?
– Hela grejen. Den blev bättre än jag kunnat tro. Jag fick utmana mig själv, och fick vänner för livet.

Vilken look har du längtat mest efter att bära?
– Tvångströjeklänningen. För jag visste att den skulle vara talande för var vi är i dag. Den har en dramaturgisk effekt med regnbågshjärtat som blottas när tvångströjan öppnar sig, man släpper sig fri. Looken är också upplysande för den yngre generationen medan den är en hyllning till den äldre generationen, som gått före oss. Men framförallt är den viktig idag med tanke på hatkommentarer som vi som håller på med drag får, var vi ligger i världen idag alla stater som inför lagar mot att som man klä sig i kvinnokläder och när Björn Söder gör kräkemojis på Sagostunder. Vår kamp är inte färdig, den lever kvar. Och det visar den looken.

Berätta om din glamorösa finalloken!
– Jag älskar ju gammal Hollywood-glamour och Linda Lindgren har designat och sytt upp denna eleganta och väldigt dramatisk klänning, Den är fantastisk, men man kan inte sitta i den och den är så tung att jag hade träningsvärk i magen dagen efter.

Du har varit väldigt vass, tydlig och rolig i synkarna, var det något du satsade på från start?
– Jag hade ingen tanke på det alls! Men när jag gav svar på vissa frågor så skrattade de som frågade, och så fick jag tillbaka:”Är du säker på att du verkligen vill säga det där?” eller ”Kan du inte ta det men lite trevligare?” (skrattar). Jag hade ingen tanke på att jag skulle vara rolig, men jag har fått många reaktioner, särskilt inom gaykretsar. De har uppfattat mig som en iskall bitch men nu insett att jag är rolig. Det är såklart  jättekul för mitt ego att höra det. Men jag har glömt bort vad jag sagt så jag blir påmind nu när det visas.

Var det svårt att inte vara för vass?
– Jag tänkte aldrig på de andra, och kände aldrig att jag ångrade att jag sa något. Min inställning var att jag ville vara mig själv, och jag är ju sarkastisk och ironiskt. Men jag har ingen intention att vara elak och om någon uppfattar det så får de säga det till mig och då får jag be om ursäkt. Mina vänner har däremot sagt att de trodde jag skulle vara ännu värre…

Vem av de andras looks har du gillat mest?
Santana Sexmachine. Jag har känt Santana sen hon var ”Madrid” i Stockholm för länge sen. Vi sågs senast för fem år sen på en nyårsfest på Café Opera och sen dök hon upp i Drugstugan. Hon har verkligen steppat upp och har en unik egen framåtriktad dragstil som är väldigt inspirerande. Och Imaas galna hjärna fortsätter såklart alltid att imponera.

Du fick aldrig lipsynca, hur känns det?
– De hade inte råd (skrattar). Jag tar ju betalt för mina gig. Nej, men under makeover-avsnittet var jag redo att mima och jag hade pluggat låtarna dygnet runt i fall det skulle hända. Jag var redo att ge en show. Det hade varit kul att göra, men jag gnäller inte över att ha klarat mig från mimande (skrattar).

Vem har du kommit närmast?
– Imma och jag var vänner innan, men vi har kommit varann otroligt nära. Även jag och Vanity hörs ofta, och tar hand om varandra.

Din mormor var så fin i finalprogrammet, vad betyder hon för dig?
– Jag har fått växa upp väldigt fort, men min mormor tillätt mig vara barn och uppmuntrade min kreativitet. Hon tog med mig på teater och museum, och gav mig så mycket intryck. Att se henne när man är så slutkörd var otroligt fint. Jag blev verkligen emotionell och hon har en djup fin plats i mitt hjärta.

Du berättade om ditt missbruk, hur var reaktionerna efter det?
– Jag har fått enormt mycket repsons. Det är från alla olika människor, och väldigt många inom vårt community. Folk har sagt att det har betytt mycket att se mig prata öppet om det och att det går att ta sig ur det. Genom att prata om får vi bort stigmat. Det hade varit så mycket enklare att veta att jag kunde prata om det när jag var mitt i det. Då hade jag blivit hjälpt.

Hur mår du idag?
– Just nu är jag trött. Men generellt är jag på en väldigt bra bra plats i livet. Jag har min familj och mamma, pappa och mormor som betyder allt. Jag har fantastiska vänner, och jag har fått visa vem jag är genom Drag Race Sverige.

Vad händer nu?
– Det blir gig (skrattar). Förutom en rad radio och tidningsintervjuer så börjar jag planera blir Allsång på Skansen, och så kommer Glamspäck tillbaka under Stockholm Pride.  Det blir även andra överraskningar framöver…. Jag har tagit tjänstledigt från butiken jag jobbade på och satsar nu heltid på dragen.

Slutligen, hur många färger har regnbågsflaggan?
– Haha! Vi lämnar den frågan till Robert Fux. Han verkar verkar kunna det där.