I kväll är det dags för en ny upplaga av ”Stockholms finest disco club”, Klubb Rikky Disco,Debaser Bar Brooklyn Stockholm. Bakom partykonceptet står discoduon Fanny Wahlqvist och Christian Jonson, en discoduo som producerar ”modern orkestral disco med inspelningar av stråk och blås lika glamoröst som på 70-talet”. De inspireras av legender som Donna Summer, Abba, First Choice och Cerrone. 

Klubb Rikky Disco skapades av Fanny och Christian och är en klubb där discokulturen står i fokus.
– Vi spelar ny och gammal disco och de DJ:s som bjuds in för att spela är discofantaster och dresskoden för kvällarna är Studio 54 – vilket våra besökare går all in på, berättar duon för QX.

Varje kväll de kör bjuds besökarna på en unik ny blandning av DJ:s och artister. Det som är stående för klubben är att grundarna bjuder på ett live DJ-set där Fanny sjunger och Christian spelar ”keys” till egna och andras material.
– Vi gillar när det händer mycket, bjuder ofta in de studiomusiker som vi jobbar med, och har hittills haft saxofon, fiol och gitarr på menyn. Sen vill vi gärna ha en eller två dragqueens på plats som bjuder på show som strösslet på tårtan. Och på tal om strössel så har vi även en ”glitterbar” på plats där en kan få sig en uppfräschning av Bernice inför dansgolvet.

Från början var det främst duons vänner som kom, men klubben har sakta och säkert vuxit med fler och fler besökare för varje gång.
– Stockholm är litet och ryktet sprider sig snabbt. Vi har aktiva kanaler på sociala medier så där är det många som får nys om oss också, berättar Fanny och Christian.
Dragstjärnan och QX-galanominerade Miss Tobi gästar er då och då, nu även på fredag, vad bjuder hon på och varför gillar ni Miss T?

– Miss Tobi är helt enkelt bara så underbar, hon har både snygga outfits, rätt look, men framförallt kreativa framträdanden och härlig energi. Alla älskar henne! Nästa klubb kommer hon att bjuda på riktigt glamorösa discodivor.

Vad är typiska låtar för Rikky Disco?
– Discoskatter från 70-talet, magi som många aldrig hört tidigare. Detta blandat med moderna produktioner och house-remixar för att pumpa upp dansgolvet ordentligt. Men det som är mest utmärkande för klubben är att vi själva gör ett uppträdande varje gång där vi gärna delar ny osläppt musik.Slutligen, hur kommer ni själva bäst på partyhumör just nu?
– Bästa sättet att komma i partymood är att sätta på sig sin disco-outfit, spela Rikky Disco Playlist och poppa en flaska bubbel!