Finland flåsar Loreen i nacken i oddstabellerna och vi fick chansen att snacka lite med den luggprydde artisten i grönt, som uppträder med bar överkropp.

Vad ser du mest fram emot under Liverpool-vistelsen?
– Att försöka vinna. Det här är en ”Once in a Lifetime”-grej och jag hoppas kunna upprepa det Lordi gjorde 2006, Finland har ju bara en vinst.

Vad tycker du om Loreen?
– Alltså, jag älskar Loreen! Hon är min Queen. Hon är så vacker, och så rolig. Först trodde jag att hon var lite diva men hon är ju helt underbar som person. Och låten är väldigt bra såklart också.

Vad är storyn bakom Cha Cha Cha?
– Att alla har problem i sin vardag, veckorna tuffar på, och på fredagarna vill man lätta på trycket och gå till en bar, ta en öl eller två och sen bär det av ut på dansgolvet. Många dricker för att våga ta det där steget att släppa loss och dansa, och det är lite det låten handlar om: Att man kan ha kul ändå.

Kan du ha kul utan alkohol?
– Ja absolut! Jag dricker inget nu, men det blir champagne efter Eurovision!

Idag har du nagellack och örhängen, din stil är rätt queer?
– Jag vill ta ut svängarna och göra lite galna saker. Egentligen ville jag ha gult, men The Rasmus som tävlade för Finland i fjol körde på det så då gick stylisten på grönt och jag gillar det. Jag tar på det jag gillar och bryr mig inte om andra.

Vad tycker folk i Finland om din stil?
– En del tycker väl vem fan är han? Men jag vill göra det jag känner för. Jag tror att det är lite av en ny våg i Finland och yngre personer bryr sig inte. Det är öppnare för att att gå sin egen väg.

Är du straight?
– Haha, ja, det är bara tjejer här (skrattar). Men jag älskar gayfansen och överraskades att det var så många gays på alla konserter inför Eurovision. Jag älskar gays, de är så roliga och jag har flera nära gaykompisar i Finland. Och jag tycker det är viktigt att alla ska få vara de dom är och älska vem man vill.

Känner du press kroppsligt eftersom du är halvnaken hela tiden?
– Nej, det bryr jag mig inte om. Jag har tagit av mig tröjan sedan jag började med musik. Jag vill att man ska kunna ta av sig hur man än ser ut. Du behöver inte ha ett sixpack för det, alla är vackra på sitt sätt.

Hur kommer du fira om du vinner?
– Jag drar till stora Torget i Helsingfors och tar emot jublet, sen måste jag åka till ett varmt land på semester. Därefter blir det en massa festivalspelningar i sommar.

Vilka andra låtar gillar du i årets ESC?
– Jag gillar verkligen Österrike, och Tysklands Blood & Glitter är riktigt bra. Och Grekland. Jag tycker det finns så många bra låtar i år!

Vilka finska låtar gillar från förr gillar du?
– Jag gillar ju rock och metal, så Lordi och Blind Channel från 2021.

Har du en ny singel att följa upp med?
– Den är klar och det är ett samarbete med en annan finsk artist. HON har absolut Eurovision-koppling. Men vi får se när den kommer ut…..