25-åriga Mae Müller är den som utsetts att representera värdlandet Storbritannien i Eurovision. Sångerskan, som 2021 hade hiten Better Days med svenska Neikid och Polo G, är en av årets mest spelade pophits och ännu en topp10-placering är inte otroligt för britterna.

Hur kommer det sig att du är med i Eurovision?
– Jag gillar Eurovision och har alltid gjort, men jag kunde aldrig tänka mig att jag skulle få chansen att ställa mig på den här scenen, än mindre på hemmaplan.  När man själv är ett fan var det svårt att föreställa sig att ens få frågan så jag sa såklart ja då.

Hur blir det att följa upp Sam Ryders andraplats från ifjol?
– När du säger så skrämmer det lite, men det ska mest bli kul. Han förändrade sättet folk ser på Eurovision i Storbritannien. Han tog det på allvar, gjorde det fantastiskt och det banade väg för mig på ett fantastiskt sätt.

Vad har du för förhållande till Liverpool?
– När jag turnerade med Little Mix så var jag i Eurovision-arenan tre kvällar i rad. Så jag har varit där, men detta blir ju en helt annan grej. Little Mix-turnén var en fantastisk plantskola, och jag lärde mig så mycket.

Favoriter med LM?
Wasabi var ingen singel, men det borde den varit! Touch var en banger och jag gillade Sweet Melody också.

Vilka ESC-låtar från brittiska historien gillar du?
Suries Storm är riktigt bra, och sen säger jag alltid Scootch från 2007 med Flying The Flag. Den gick inte så bra men det är en klassiker.

Vem har du klickat mest med av de andra artisterna här?
– Spanska Blanca Paloma är otroligt cool, österrikiska Teya & Selena och finska Käärijä är så roliga och snälla. Men överlag: Alla är så snälla och ger så mycket energi.

Och vad tycker du om Loreen och Tattoo?
Loreen är ju bara en sån ikon. När hon kommer in i ett rum så stannar världen upp. Hon är en legend.

Du växte upp med din mamma som spelade massa ABBA-låtar hemma?
– Ja! Jag älskar ABBA. Mina favoriter är SOS, Gimme Gimme Gimmie, som körde jag som cover på förra turnén, och Thank You For The Musik. Jag har varit på ABBA Voyage två gånger och jag grät båda gångerna. Den är helt fantastisk!

Du jobbade med svenskar på nämnda hiten Better Days, svenskt drömsamarbete?
– Sverige har ju några av de mest ikoniska låtskrivarna, så att en dag få jobba med Max Martin vore en dröm. Eller ABBA!

Du var även med i Mikas video till klassikern Grace Kelly, blir du igenkänd för det?
– Ja, nu när jag ska göra Eurovision! Innan var det ingen som reflekterade över det. Men jag gillar att det får uppmärksamhet för jag är stolt att som nioåring ha gjort det äventyret.

Var hamnar du i LGBTQ+communityt?
– Jag är straight, men har har alltid känt mig välkommen i LGBTQ+. Min musik passar där och jag går helst ut på gayklubbar i London, det är som att komma hem och ett safe space. Och: Jag skulle inte göra ett bra jobb om inte det communityt gillade min musik.

Så vad dricker Party-Mae?
– Just nu är jag inne i en vodkasoda-period. Annars är det French Martini och Negroni, om jag känner mig vuxen (skrattar).

Vilken är din go-to-låt om du ska gå ut?
Doja Cats Juicy. Det har varit min favoritlåt i så många år och den får mig att känna självförtroende och sexighet!

Har du en uppföljarsingel klar?
– Jag har ett album som kommer senare i år. I Wrote a Song är en del av mitt sound, men jag vill utvecklas hela tiden och jag gillar inte att bara hålla mig till ett sound. Det ska finnas flera vibes liksom. Imorgon kanske det blir en ledsen gitarrlåt.

Du har ett par tatueringar, blir det fler om det går bra i Eurovision?
– Jag kommer göra en tatuering hur det är går. Jag gillar att tatuera in olika viktiga händelser i livet.

Hur kom du fram till vad du ska ha på dig i Eurovision?
– För mig handlar det om en helhet. Det är ju dansare med så det måste matcha dem. Men främst vill jag utstråla kraft. Jag tror man kan ta ut svängarna rejält i Eurovision, så jag tror nog folk kommer att gilla det. Bara jag har ”sass” är jag nöjd!