Reaktionerna var massiva. Och på Twitter blev hashtagen #ShoTillDjTaro (en mening i låten Rom & Kush av rapparen Stor och Linda Pira) en trending topic.

– Det var många som hörde av sig via sociala medier och telefonen plingade var tionde sekund. Jag kunde liksom inte svara på meddelandena ett efter ett, utan var tvungen att systematisera när jag skulle svara.

Särskilt gläds Andreas ”Dj Taro” Tanisawa åt att han fick positiva kommentarer från personer inom hiphop-communityt.
– Jag tror att det börjar hända saker inom en värld som förut var väldigt homofobisk och där ord som ”no homos” och ”faggets” flitigt använts i låttexter.

Han tycker att det är konstigt att hiphopen är homofobisk och att det också är väldigt tyst om viktiga hbtq-frågor.
– Genren är den mest politiska och frågor som rör rasism och ojämlikhet bemöts väldigt bra. Så det är dags att hbtq-frågor också får utrymme.

Förra året kom hiphopparen Frank Ocean ut och banade väg för många andra.
– Han normaliserar och personifierar. Han är helt enkelt en av oss och konstigare än så är det inte. Det betyder mycket när en så stor artist kommer ut och säger: ”Hej, här är jag och jag är cool.”

Var är alla andra hbtq-rappare?
– Jag vet inte. De finns nog. Det är jag övertygad om. Men jag känner inte själv någon.

Han berättar att han, när han var yngre, reagerade väldigt starkt på homofobin och kvinnosynen som råder inom genren.
– Men det var lite som om jag la det på hyllan och sköt på mitt eget ställningstagande.

Andreas har kommit ut gradvis och han har tidigare berättat för sina nära. Samtidigt som det finns homofobi inom musiken har också den varit hans tillflykt.
– Musiken har gett mig mycket och jag älskar den!

Hur har det gått med dejtandet, då du känt dig något trängd?
– Haha, jag vet inte. Jag har inte riktigt haft möjlighet till det i den hiphoprelaterade miljön och jag är ju inte tillsammans med någon.

När jag googlade ditt namn så dök det upp en tråd på Flashback där det diskuterades att en svensk hiphoppare skulle komma ut. Ditt namn var med där.
– Det visste jag inte. Men i grabbiga miljöer, till exempel inom hiphopen, förekommer det oftast mycket skvaller och man ska peka ut vem som är gay. Det är väldigt tramsigt.

I lördags fyllde Andreas 37 år och det blir hans första år som helt öppen.
– I dag känner jag mig 100 procent trygg i mig själv och det känns som om jag har tagit ett väldigt bra beslut, i rätt tid.