Vi får följa ett gäng pojkar i nian på väg till stadens traditionella mandomsturné, som ska ”förvandla pojkarna till män”, innan deras resa mot vuxenlivet. Men 16-åriga Lau känner sig inte hemma i miljön och kämpar för att leva upp till de maskulina ideal och förväntningar från de andra killarna och andra vuxna. Men när Lau börjar prata med Aksel, som precis har flyttat till staden från Köpenhamn, ser han för första gången att man kan vara en pojke och en man på många sätt. Aksel är fördomsfri, sann mot sig själv och är inte rädd för att sticka ut. Mötet med Aksel tvingar Lau att ta itu med sina känslor…

One of the Boys skildrar under fyra avsnitt sexualitet, maskulinitet, mobbning och att känna sig annorlunda. Lau spelas av  Jonathan Tage Pedersen (Klassen, ZUSA) och Axel av Jacob Spang Olsen (Salsa).

One of The Boys är resultatet av Viaplay Talent Awards där segern i Danmark gick till Teys Schucany som skapat serien utifrån sin egen berättelse.
– Med One of the Boys ville jag göra en serie som jag känner att jag saknade när jag var tonåring. Jag växte själv upp i provinsen och blev mobbad under hela min skoltid för att jag inte passade in i normen om hur man ska vara eller vad man ska säga och göra. När du är ”fel” behöver du bli speglad någonstans. Någonstans som säger att du duger som du är. Jag hoppas att någon av killarna gör det för några unga där ute i dag, säger Teys Schucany i ett pressmeddelande.

One of The Boys går nu på Viaplay.