– Vi behöver lite fest, sol och glädje nu, och vi har alla stått i både solnedgång och soluppgång och kollat ut över Stockholms vackraste vy från Patricia. Det handlar om att skapa minnen, och det hoppas vi kunna göra i sommar. Vi behöver det ju efter en lång vinter, säger Gregor Michaj.

Grundförutsättningarna för kvällarna är schlagers inklusive de svenska Eurovision-vinnarna, nu med Tattoo.
– Sen blir det en del svenska låtar och beroende på hur mycket turister det är så lyssnar vi på publiken. Ingen setlist är skriven i sten!

Hur lever man upp till Loreens tolkning av Tattoo?
– Så kände vi inför Eurphoria också, men det handlar inte om att kopiera utan att hylla och då blir det lättare. För ja, det är ju omöjligt att göra samma sak.

Under sommaren är redan ett gäng stjärnor bokade ihop med StorSchlaget som kör varje söndag: Shirley Clamp gästar den 11 juni, Gladys Del Pilar 18 juni och så dyker QX-gala-nomininerade Björta upp den 2 juli med sin färgstarka personlighet.
– Vi har jobbat mycket med dem och hittat en skön vibe utanför musiken. Det är ju den härliga känslan man vill åt, det ska inte vara så pretto. Det får vara roligt.

Nåt att tänka på inför kvällarna?
– Ja, vi vill hitta en trend i att folk ska komma ut lite tidigare. Så därför kör vi ute på däck med kvällssolen som frontljus. Det kommer bli magiskt.

Nytt för Patricia-söndagarna är också att det serveras en hel kanadensisk hummer för endast 149 kr!

Patricia, Söder Mälarstrand Kajplats 19,  18-05