Regissören: ”skulle det vara okej att hångla med tungan?”

När första säsongen av Elsas värld blev Sveriges populäraste webbtv-serie för snart två år sedan räknade TV3Play hem 2 miljoner videoströmmar för dramakomedins 20 avsnitt på vardera 15 minuter.
Serien riktade sig i första hand till en publik mellan 10 och 15 års ålder, men uppenbarligen gick den hem hos alla delar av webbtv-publiken.
Inte minst på grund av den lätt utmanande gaykaraktären Johan, huvudrollen Elsas bästis med alla hans misslyckade försök att få till det med andra killar.
Johan spelas av 29-årige Victor von Schirach.
– Elsas värld var min första teveserie och det var helt fantastiskt att få ett sånt genomslag, säger han.
Hur är det att spela en uttalad gayroll?
– Det är inget speciellt med det. Det är bara att leka att jag är kär i den här killen till en viss kärleksscen. Det är en rolig lek, det är mitt jobb liksom.
Victor von Schirach drar sig till minnes en upplevelse från inspelningen 2011.
– I ett avsnitt skulle Johan hångla med en kille som spelades av Christoffer Nordenrot. När vi höll på att spela in det så frågade regissören Frans Wiklund: ”Eh, känner ni att det skulle vara okej att hångla med tungan?” Och vi tittade på varandra och sa ”Jaha, en dag på jobbet!” och satte i gång, och så var det inget mer med det.
– Jag gillar Johan för att han är så kärleksfull. I första säsongen satte han alltid sig själv åt sidan för huvudpersonen Elsa. I säsong 2 kliver han ut mer och han har lagt ner frisörkarriären för att uppnå sina drömmar. Han skiner verkligen!
Victor von Schirach gick ut scenskolan i Göteborg våren 2012. Han är även aktuell med en biroll i svensk-danska serien Bron 2 med premiär för en ny säsong i SVT1 på söndag den 22 september.

Elsas Värld på TV3 Play