Efter förra veckans premiärsuccé är det dags för Moa att dra igång höstens talkshow och med namn som Caroline Seger, Eva Röse och Jenny Andreasson kan vi alla förvänta oss en hejdundrande kväll.
– Ha riktigt höga förväntningar! Det här är en talkshow med högt tempo och många olika inslag, det växlar mellan humor och allvar, musik och snack, och så gillar jag att försöka göra det oväntade.

Moa vill att gästerna skall känna sig trygga och att de kan bjuda på sig själva. Hon vill skapa en intim känsla där magi kan uppstå.
– Det får gärna uppstå situationer där alla känner att ”Shit, jag var där när det hände.” Det är det jag vill skapa.

Bland kvällens gäster finns dramatenregissören Jenny Andreasson som regisserar De Oskyldiga, ett lesbiskt drama fullt av intriger. I huvudrollerna ser vi Jessica Liedberg och Eva Röse, som även hon är en av gästerna.
– Jag såg pjäsen De Oskyldiga på Dramaten och det ska bli jättekul att få prata med regissören. Värsta lyxen! Det är inte ofta man får eftersnacks en riktigt grym teater med självaste regissören själv och hon har bjudit med sig Eva Röse att joina talkshowen, och det sa jag att , mmm okej då, det går väl an.

Det kommer även bjudas på musik från Maria Eriksson, en av de drivande medlemmarna i The Concretes som gjort sig känd världen över med sin melodiösa och sinnrika pop och Mamacita, house-guru från chile som med den starkt penetrerande rösten tar dig med till ett annat universum.

För några veckor sedan var Moa Svan nere i Malmö och körde sin talkshow, då gästades hon av landslagsspelaren Therese Sjögran. Nu är det hennes kollega kapten Segers tur att få stå i ramljuset.
– Samtalet med Caroline Seger kommer INTE handla om hur det kändes att få det priset, eller ta den medaljen eller vilken spelidé laget har. Alltså seriöst, vad är ens det? Jag är mer intresserad av Seger som person, och det som faktiskt gör att vi alla kan heja på henne, oavsett om vi gillar fotboll eller ej.

Caroline Seger är delad kapten, tillsammans med Lotta Schelin, för det svenska landslaget och spelar till vardags i Tyresö FF.

Du har den senaste tiden pratat väldigt mycket om just Caroline Seger på dina ståupp-shower, har du möjligtvis en liten crush på henne?
– Oj, en crush! Nä det vet jag inte. Jag tycker bara att hon är en helt fantastisk spelare, en otroligt inspirerande ledare på plan och vid sidan av planen är hon väldigt rolig, charmig… snygg och alldeles alldeles… underbar. Haha. Hur kan man INTE ha en crush på Caroline Seger undrar jag?

Vem i landslaget, förutom Seger, skulle du då vilja få till showen?
– Jag är ju väldigt intresserad av Lotta Schelin såklart. Hon är som en exploderande bomb. Jag älskar hennes energi. Det hörs i intervjuer att hon har mycket mycket mer att berätta. Sen när det kommer får vi se men jag kommer lyssna med stor iver!

Har du någon favorit gäst som du drömmer om att boka?
– Drömgäst, ja det är väl Kylie Minogue det. Hon är i mina ögon den största av dom största, men om det bara är till att drömma så hade ju Tina Fey varit fräckt, Ellen DeGeneres, Margaret Cho, mmmm, ja jag kan fortsätta om du vill?

Förutom att hålla låda på Bio Rio, vad gör du i höst?
– I höst, hmm, ja, Lost Girl kommer ju med nya avsnitt i november, det kommer jag INTE missa. Sen ska jag försöka hänga med min snygga fru så mycket som möjligt, vi har tagit upp segelbåten på land här snart så efter det blir det hemmamys och weekendresor. Men om du tänker jobbmässigt så är väl det som andra märker av mest stand-up. Det kommer jag jobba en hel del med. Denna helgen åker jag till Umeå Pride och stå-uppar tillsammans med Pernilla Hammargren, 16 oktober gästar jag humorklubben Oslipat i Malmö. För att nämna något.

Ja och vill du se Moa Svan med gäster på Bio Rio i höst så ska du skriva in 23 oktober och 27 november i kalendern. Vilka gästerna blir håller hon fortfarande hemligt men om lineupen är lika stark som nu är det bäst att du bokar biljetter så snart som möjligt.

Gäster under kvällen:
Caroline Seger
Sara Lövestam
Jenny Andreasson
Eva Röse
Maria Eriksson
Mamacita

Var? Bio Rio den 25 September 20.00 i Stockholm

Moa Svan