QX tar pulsen på båda inför kvällen stora partynatt på västkusten.

Gunn Lundemo står bakom The Official Opening Gala West Pride 2023 på Världskulturmuseet i Göteborg. En stor glittrande  officiella öppningsgala med massor av uppträdanden, och akterna hon valt är både personliga och publikfavoriter.
– Jag har gått ”all in” på denna fest och vill verkligen göra något där alla känner ”wow! The Weather Girls har ju ett av världens största gay anthems It’s raining men och jag älskar dem live! Elecktra, ja alla känner ju till Unna Daj, så jag kände detta är en bokning som publiken kommer att älska. Admira Thunderpussy, är den som jag tror slitigt hårdast och jobbat mest under senaste tio åren och hon är en kär vän och underbar person. Albin Ganovic,  en fantastisk konferencier/cirkus artist/drag/allt möjligt som jag hade under en Eurovision-fest i Danmark och blev helt blown away av.

På dj-fronten har Gunn tagit in Bebulah, som hon säger är ”världens underbaraste och mest sociala människa som det aldrig kan gå fel med på dansgolvet” och tillsammans med dj-polaren och producenten Blizz Bugaddi kommer Gunn att skräddarsy ett Pride-set och spela lite av deras egna låtar.

Kendi Cane, en dragqueen från Göteborg välkomnar gästerna och West Prides festivaldirektör Tasso är värd på plats på Världskuturmuseet som samarbetar med West Pride och erbjöd att hålla festen där. 

Vad ser du mest fram emot under West Pride veckan?
– Att springa på alla färgglada människor och känna energin i luften. Det är alltid så speciellt en vecka som denna. Allt annat är ett plus för mig.

Vem hoppas du se i vimlet?
– Någon Abba. Gärna hela gruppen!

Vad kostar det att gå in och när ska man vara på plats?
– 140 kronor om du har festivalband. 280 kronor kronor utan. I dörren tar vi enbart emot betalning via Swish. Vi kör mellan 21:00-03:00. Jag skulle rekommendera att komma tidigt.

När är det showtime?
– Omkring 23:00. Kom i tid så att du inte fastnar i kö!

På Park Lane på Avenyn har Queer huserat i 22 år. I kväll styr Henkan och Fia upp en fest med Fontana från Drag Race Sverige som uppträder med sin ”Fontana Show”
– Vi är glada att Fontana kommer till oss just under Pride-veckan. Fontana inspirerar otroligt många människor med sin bakgrund. Och dessutom har vi fler dragqueens, så som HAUS OF MARX /Alicia & Nathalie Marx, och Diana Wolff som ska dansa på stora scenen under kvällen, hälsar Henkan.

Dj:andet på stora golvet består av Bromées happy house och hits remixer, medan Sunraid sköter Schlagerbaren/disco/hits och Oliver Massot tar RnB och Hip hip till nya nivåer på Red Room.  Det blir även go-go-dansare i form av Pride Bunny Rabbit.

Vem hoppas du se i vimlet?
– Glada positiva människor i alla åldrar. Denna kväll 20 plus!

Vad kostar det att gå in och när ska man vara på plats?
– Nattklubben öppnar 23.00 och stänger 05.00 Fri entré innan 00.00 om man står på köföreträdeslistan eller har festivalarmband, därefter 180 kr inkl. garderob från 00.00 ( med köföreträdeslista eller festival armband ) 180 kr inkl. garderob från 23.00 ( utan köföreträdeslista eller festival armband ).

När är det showtime?
– Omkring kl. 01.00.