Du skänker gaget till skolinformationen på RFSL, varför?
– Hela den här resan har varit en fantastisk utflykt för mig, och jag vill att de som röstar på mig får något för sina pengar och att de används på ett bra sätt. Så därför skänker jag gaget för lördagens program till skolinformationen på RFSL. Jag har själv varit skolinformatör och jag vet vilket viktigt jobb de gör.

Ditt kärleksbudskap verkar gå hem?
– Ja, jag tror folk är trötta på bråk, gnäll och elände, och vill bo i en varmare värld. Jag har under hela tävlingsperioden pushat gränserna lite mer för varje vecka med till exempel regnbågsflaggor och homopussar, och det blir lite av en katt-på-råttan-lek hela tiden med produktionsbolaget. Dom är hela tiden på min sida men har ju sina förhållningsregler. Jag gillar ju att tänja gränserna lite…

Trodde du att du skulle gå så här långt?
– Nej! Jag hade som mål inte åka ut först, så det här är helt galet.

Det är du, Anna Book och Elisa kvar, vem möter du helst i en final?
– Det vågar jag inte svara på, men Anna har ju extremt stor rutin och kan den här businessen. Det är häftigt att se. Elisa och jag kommer ju från genres som är lite udda och lite styvmoderligt behandlade. Vi var inte så bekanta för den stora publiken när vi gick in i det här och nu har vi båda visat att vi kunde ta oss till semifinal.

I kväll tävlar ni med Himlen i din famn och You´re the Inspiration, varför?
Carola gästar ju programmet och det var faktiskt hon som valde ut Himlen… åt oss. Hon såg vad som var vår styrka med vacker stämsång och mycket hjärta och valde den nog därför. You´re The Inspiration valde jag för att den representerar oss så bra och är en fantastisk låt med ett bra budskap.

Ska du ta allt detta vidare på nåt sätt efter att programmet är slut?
– Ja, de här människorna vill jag fortsätta träffa för dom står mig så nära nu. Vi har redan flera gig inplanerade.