Dansklubben är tillbaka igen efter en vass premiärkväll på Hus 7 i juni, och den organiseras av klubbveteranerna Olof Dreijer och George Chamoun med syftet att ta tillbaka riktig dansmusik och skapa en plattform som fokuserar på DANS — något som duon känner saknas i Stockholm.
– Dansscenen står lite still i Stockholm tycker vi, det finns olika scener som inriktar sig på specifika genrer och det tycker vi såklart ska finnas, men det kan bli tråkigt att gång på gång dansa till samma musik. Det är därför vi älskar att mixa så många olika genrer men fortfarande ha en röd tråd – att det ska gå att dansa till.  Att ha en sån blandning förenar också människor från olika scener här, vilket alltid är fint, säger George Chamoun till QX.

Namnet Bamba tycker duon är ett kul ord som är inspirerat av det göteborgska ordet för skolmatsbespisning men också för att det är onomatopoetiskt och låter som en trumma när man säger det. Musikmässigt landar Bamba Club i batida, house, Jersey Club, ballroom, kuduro, dancehall och en del musik från Mellanöstern och bakom skivspelarna finns Olof Dreijer, Rasuul (George Chamoun) och Rayo.

Dessutom intar Stockwig-vinnaren och den regerande vinnaren av The Rising Star of Backdoor 2023, Chiwi, scenen med ett dragalicious uppträdande.
– Chiwi är en stjärna som alla behöver få se mer av! Ända sedan hon vann Best Drag Queen på dragfesten STOCKWIG 2021, som jag är med och arrangerar, så har hon fortsatt ta Sverige med storm. Hon är en riktig entertainer och performer!

Olof Dreijer är musikproducenten, DJ;n, och musikern som gjort succé i elektroniska popgruppen The Knife som kör allt från funkig techno och melodisk house till Baile Funk och Batida, och Rayo är dj och musikproducent och hen spelar en blandning av Reggaeton, Afrobeats, R&B-klubbredigeringar, Breakbeats, Baile Funk, House, Guaracha, Kuduro, Jersey Club och mer.
George Chamoun själv, under namnet Rasuul, är den svensk-libanesiska klubbarrangören och dj:n som initierat queera klubbsatsningar och hans DJ-set innehåller allt från Jersey Cub och dancehall till ballroom och kuduro.
– Queers är definitivt bättre på att släppa loss. Jag tror generellt att vi är mer öppna för andra genrer och kan dansa till musik som utmanar oss också, avslutar han.