Tio år med WAD-girls

Förutom de fem bastanta flickorna lockar man även med artisterna Kim Kärnfalk, Mattias Holmgren, La Reine, Miss Tobi, Lina Olsson och DJ Inca.
Biljettintäkterna går oavkortat till Posithiva Gruppens stödfond.
Nightclub Willow ligger på Kammakargatan 22 vid tunnelbanestationen Rådmansgatan och partyt pågår 19-23.
WAD-girls bildades 2003 som ett sätt att uppmärksamma Världs-Aids-dagen och informera om hiv. Därav förkortningen WAD som i World Aids Day. Tanken var att hiv-informationen skulle nå dem som gillar utelivet på gaybarer och klubbar.
— Vi började med att showa på gaykrogarna Häcktet, Side Track, Torget och Connection, delade ut kondomer och pratade om Världs-Aids-dagen, berättar gruppens grand old lady Granny Jasmine.
— För mig var det här nåt helt nytt. Jag hade aldrig drugat förut eller ens satt på mig en peruk tidigare, men det var ju kul och det var nått nytt och det ska man ju prova, säger hon eller om det är en han eller en hen.
Sedan 2003 har WAD-girls med sina uppträdanden samlat in omkring 350 000 kronor till Posithiva Gruppens stödfond, som använder pengarna för att hjälpa hiv-positiva män.
Granny Jasmine uppskattar att gruppen under de tio åren har uppträtt över 200 gånger, från Malmö i söder till Piteå i norr. Det brukar bli 10-20 shower om året numera. Två gånger har WAD-girls utnämnts till bästa ekipage på Pride-paraden i Stockholm.
Efter lördagskvällens jubileumsshow är man närmast inbokad för ett gästspel i Tallinn i december.
Vad är det som har hållit ihop gruppen så här länge?
— Det är nog flera saker. Vi har roligt och trivs tillsammans. Sen har vi jättebra backup-människor som mixar musiken, syr våra kläder och sminkar oss.
Men ingen regissör?
— Nej, vi brukar hitta rörelserna och sånt själva. Utom en gång då Ossi Niskala hjälpte oss med vårt Lena Ph-medley.

WAD-girls hemsida