Roy Fares har precis landat i Los Angeles. En klarblå himmel och 30 graders värme hälsar honom välkommen till hans nya hemstad.
Palmerna vajar i solen och Hollywoodskylten på berget vid Sunset Boulevard skvallrar om att han är i en stad där allt är möjligt. Lägenheten i Stockholm har han gjort sig av med, han har sagt upp sig från Go’kväll, tackat nej till alla jobb och sagt hejdå till vänner och familj.
I två stora resväskor har han packat ner sitt liv. Han är i Los Angeles för att förverkliga en dröm. Ett nytt liv ska börja tillsammans med den amerikanska pojkvännen som han varit ihop med i över tre år. Tre år av skypekvällar, mail, långa telefonsamtal och ett ständigt pendlande mellan Stockholm och Los Angeles är över.
Men det blir inte som han tänkt sig.
Bara två veckor efter att han anlänt sitter Roy på planet hem till Sverige igen. Den här gången med en krossad dröm och ett kraschat förhållande i bagaget. På väg hem till ingenting.

– Det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag har aldrig mått så dåligt. Och du kan ju tänka dig hur det var att dessutom landa i Sverige efter en 16 timmar lång resa och mötas av snöblandat regn och en grå novemberhimmel när man redan mår skit…
Roy fick bo på soffan hemma hos två kompisar. Där låg han och försökte förstå vad som hänt, varför killen helt plötsligt hade gjort slut och vad han skulle ta sig till nu.
– Jag trodde jag var i världens lyckligaste förhållande, annars hade jag ju aldrig flyttat.
Innan Roy åkte iväg till Los Angeles hade saker och ting börjat lossna ordentligt för honom här hemma. Han hade blivit Årets Konditor, fått jobb som huskonditor på Go’kväll på SVT, släppt sin första bakbok ”Sweet!” på Bonnier och var efterfrågad av i stort sett samtliga vecko- och månadsmagasin.
– Jag hade tänkt tanken att jag kanske borde stanna kvar i Sverige, men samtidigt var det ju det här vi hade som mål. Jag hade fått arbetsvisum och jag hade en dröm om att komma till USA och bygga upp något där. Jag ville inte vara en fegis.
När Roy låg hemma på soffan i Stockholm hos sina vänner och funderade över livet fick han dessutom ett mail från chefredaktören på Gourmet som glatt berättade att decemberumret nu äntligen var ute med ett 15-sidor långt reportage om Roys flytt till USA… Roy ringde direkt och berättade att planerna hade ändrats. Drömmen var på paus.
Sen ringde han samtalet han väntat på att ringa i flera år.
Till mamma och pappa.
– Jag har varit ute som gay i flera år, men jag hade aldrig sagt något till mina föräldrar. Jag väntade på rätt tillfälle, men det tillfället kom ju aldrig. Nu kände jag att det inte kunde bli värre i alla fall, så jag ringde till mamma och sa som det var…

Men det gick inte riktigt som han han hoppats. Läs hela intervjun med Roy Fares i QX november som du kan ladda ner gratis. Där berättar han om föräldrarnas reaktion, om vägen tillbaka, om plåtningarna i Los Angeles, om singellivet och om den där drömmen som fortfarande finns kvar… Läs intervjun i
QX november.