Under tisdagseftermiddagen skrev Ken ett öppet brev på sin officiella Facebooksida i vilket han vill poäntgera att hans användande av ordet bög inte har någonting med homofobi att göra. Han skriver:
”Jag har ett grovt språk, har alltid haft det och det finns även andra ord som jag använder som jag vet att jag inte borde. Där jag kommer ifrån är det inte ett ovanligt sätt att prata på. Jag har försökt bättra mig på senare tid och känner att jag kommit en bit på vägen men jag har pratat så här hela mitt liv och är inte felfri. Men de flesta av dom exemplen som folk tar upp nu är gamla. Jag tänkte inte så mycket på det förut.
Han fortsätter:
”Själv fäster jag inte så stor vikt vid ord, jag har själv fått höra mycket skällsord i mitt liv, vet inte hur många gånger jag blivit kallad ”neger” och blir det fortfarande dagligen av mina vänner. Men det viktigaste för mig just nu är att förtydliga att jag absolut inte tycker illa om någon människa på grund av sexuell läggning, religion eller hudfärg. Nu kanske alla som inte hittat nån att ge negativ energi på sistone kan gå vidare och sprida lycka, glädje och kärlek. För det är vad livet byggs på för alla.”

Med detta uttalande tycker alltså Ken Ring att vi kan sluta lägga ”negativ energi” på hans åsikter om homosexualitet och hans användande av ordet bög?
Fast Facebook-delningarna eller de negativa skriverierna kommer nog inte att minska.
För detta säger ju i princip ingenting.
Det som skrevs idag säger egentligen bara att han ska försöka skärpa sig angående att använda ”bög” som skällsord (fast han emellan raderna menar att han ju är okej med att kallas neger så då kan han inte riktigt greppa varför någon tar illa vid sig i hans användande av ordet bög)…

För att få perspektiv på hur bög använts tidigare av Ken så kan ni läsa Robert Jacobssons smarta blogginlägg. Där kan man se olika sammanhang där Ken Ring tidigare använt ”bög”…

Ken fastslår också att han inte ogillar människor för deras religion, sexuella läggning och hudfärg. Så slutsatsen är att han ogillar det inte, men han förstår det inte heller. Och det skulle väl ha varit okej om han stannat där. Men nu har han ju hela det här med ”kär i ett arsle”-grejen i bagaget….
Så här svarade Ken i december 2011 på frågan om homofobi under en intervju med Nöjesguidens Maja Bredberg.
” -Jag har inte homofobi. Så här: Jag tror på the circle of life. Jag tror att man ska respektera naturen. Det finns vissa saker som krävs för att en familj ska bildas. Jag tycker att man måste respektera det. Men det är mina åsikter. Jag tycker till exempel inte att man ska skjuta djur heller. Men jag blir inte upprörd om någon skjuter en älg. Jag blir inte upprörd om någon är bög. Jag accepterar det. Däremot har jag svårt att förstå det. Hur fan kan man bli kär i ett annat arsle?”

Det är ju det här uttalandet som främst måste kommenteras. Tycker och tror Ken Ring alltså fortfarande att homosexualitet bara handlar om att ha analsex? Att homosexualitet inte är att respektera naturen? Det är ju detta vi vill ha svar på. Men Ken Ring tackade idag nej till att kommentera detta. QX har under dagen försökt få en intervju men han har tackat nej. Han tycker tydligen att det blir Så mycket bättre med ett Facebook-inlägg som inte säger någonting alls.