I kväll avgörs det alltså vem som vinner, trodde du att du skulle stå i finalen när ni satta igång?
– Jag hade flera delmål, och det första var att inte åka ut först, nästa var att bli stjärnbagare, och när dom slog in siktade jag stenhårt på final såklart! Att det skulle gå hela vägen visste jag inte utan tog varje dag som den kom. Men självklart hoppades jag.

Du skrattar väldigt mycket i programmet, är du lika glad privat?
– Haha, jo jag får höra det rätt ofta! ”Gud va glad du ser ut”! Självklart blir jag arg, sur och ledsen också, men jag är oftast glad. Grejen är, om man möter någon med ett leende, så får man oftast ett leende tillbaka, så brukar i alla fall jag tänka.

Vad var jobbigast under säsongen?
– Det var väldigt långa dagar, så det var svårt att hålla energin uppe. Vi åkte från hotellet vid 07.20 och kom hem ca 21.00.

Vems eliminering överraskade dig mest?
– Jag blev nog aldrig överraskad, man hade på känn vem som skulle åka ut. Sedan blev jag ju extra ledsen när de som man kommit närmare åkte ut.

Har du fortfarande kontakt med de andra?
– Vi har kontakt hela gänget. Det händer ju saker hela tiden för alla deltagare så vi peppar och stöttar varandra. Jag, Jonnha och Caroline ska åka till Malmö och baka på en julmässa nu i helgen. Sådant är ju otroligt kul för då får vi ju tillfälle att hänga också!

Vad är du stoltast över rent bakmässigt?
– Jag är stoltast över att jag klarade av alla tekniska utmaningar, både de som jag kände igen, och de som jag aldrig hört talas om. Topp tre, nio veckor i rad nu… Ja det är ju helt otroligt och det är jag stolt över!

Vad var svårast?
– Det svåraste var när jag inte fick så bra paradbaket, att sedan hitta tron på sig själv inför tekniska baket igen. Att ladda om och hitta nytt fokus.

När bakade du senast och vad var det?
– Senast bakade jag en Brynäsrulle till min sambo Emil. En rulltårta i Brynäs färger, det gick hem i stugan!

Vilket bakverk ska du fira en eventuell vinst med?
En eventuell vinst ska jag fira med en massa nygräddade bullar!

Kolla in mer om Fredrik och hans bakande i bloggen FREDRIKS FIKA