I verkligheten avled Willie ”Stanford” Garson 2021 efter en kort kamp mot cancer i bukspottskörteln. Men i Sex and The Citys universum har han levt vidare, om än utanför rutan. Uppföljarserien And Just Like That har precis visat det näst sista avsnittet av sin andra säsong på streamingtjänsten HBO Max och där fick vi i veckan svar på varför Stanford inte är med i serien.

Efter att Wille Garsons Stanford Blatch bara syntes i tre avsnitt i säsong ett och sedan försvann, förklarades han frånvaro med att han åkt till Asien med en influencer för att jobba. Men sedan dess har det i stort sett varit tyst om Anthonys make.
Men nu visar det sig att han slagit sig till ro i Japan och blivit en shinto-munk.
– Vi ville att Willie skulle leva som Stanford någonstans ute i världen, berättar seriernas skapare Michael Patrick King, som berättar att inspirationen till storyn kom av ett tempel-besök i Japan under promotion-turnén för Sex and The City 2-filmen med Sarah Jessica Parker.

– Vi ville hedra Wille genom att placera Stanford på en ljus plats eftersom jag vet att Willie själv är på en sådan plats just nu, säger Michael Patrik King i And Just Like That – the Writers Room Podcast.

I veckans avsnitt ses Carrie och Anthony skåla för ”Stanny” med en varsin Cosmopolitan, seriens signaturdrink.

Det är ännu oklart om det blir en tredje säsong av serien.