Han utövade sin sport på ett färgstarkt sätt och blev en ikon på båda sidor av den mexikanska gränsen under nittiotalet. I Cassandro får vi följa hans liv i och utanför brottningsringen och hans relation med Felipe som spelas av en av världens just nu hetaste artister, Bad Bunny. Felipe är ett fan av mexikansk fribrottning och inleder en relation med Cassandro när han är på väg att bli riktigt stor.
Bad Bunny har de senaste åren blivit en viktig HBTQ+allierad på latinoscenen och har öppet tagit ställning mot transfobi och homofobi. Han har tidigare även sagt att han ser sexualitet som flytande:
”Jag vet inte om jag kommer att tycka om en man om 20 år, ingen vet sånt. Men för tillfället är jag straight och gillar kvinnor”.

Regissören Roger Ross Williams, som var den första svarta regissören att vinna en Oscar för regi då hans dokumentärfilm Music by Prudence vann en Oscar 2009, ligger bakom filmen. Han fascinerades av Cassandros story och säger i en intervju med tidningen People:
– Armendáriz blev framgångsrik i en macho-industri och gjorde det genom att vara sig själv. Att lära sig älska sig själv är temat i Cassandro och borde vara det för alla i livet, särskilt gays och HBTQ+communityt. Jag blev så inspirerad av hans berättelse.

Streamingtjänsten Prime Video släppte nyligen trailern till filmen som får premiär den 22 september på Prime Video.