29 augusti till 2 september drar den 14:e upplagan av Stockholm Fringe Festival (#STOFF2023) igång. Bland 120 events som äger rum på 17 platser i staden finns såklart en hel del queera inslag. QX har kollat in dessa..

– Fringens yttre och inre själ (soul) är så queert det kan bli. Det är och förblir en festival som sätter LGBTQ+ narrativ och kreatörer i framkant. Många artister återkommer till oss år efter år, som Storm Dunder, vars musikperformance Welcome Home visas i en ny tappning på Ö2 hos oss. Eller BBC-aktuella teaterskaparen Amanda Dohertry från Irland som bjuder på nyskriven teater med Bird About Town, säger festivalgeneralerna Adam Potrykus och Helena Bunker.

STOFF invigs på Stadsgårdsterminalen med Jafar The Superstar som host, och ett “DJ Soundtrack” kurerat av John Pants som driver Australiens legendariska queerklubbar Honcho Disco & Woody´s Social. Under fem dagar bjuds publiken på ett smörgåsbord med dans, musik, performance teater och stand-up.

Fringeveckan avslutas med megafesten Ready For it, en Taylor Swift-klubb på Stadsgårdsterminalen som kommer att bjuda på en arme av drag och burlesque’a artister, som norska dragsstjärnorna Ayama Star, Luna Palmer och och burlesque-artisten Yours Ardently.

Jafar The Superstar.
Luna Palmer
Ayama Star