Under kommande helg är det Göteborgs Kulturkalas och där spelas Slick med Qarl Qunt. Sofia Södergårds föreställning med dragkingen Qarl Qunt, inspirerad av stora, hyllade män som tar sig själv på stort allvar, är gratis för de som vill se och det enda som behövs göras är att boka biljett.

Slick föddes när Sofia efter ett år på scenskolan 2015 lärt sig mer om skådespeleri.
– Efter det var jag peppad på att göra något eget där jag kunde blanda och använda allt jag gör: dans, text, sång, fysiskt teater och så vidare. Qarl var en rätt nykläckt dragkung då, men när jag kom på att jag kunde göra något med honom föll allt på plats. Qarl utvecklades massor och det var viktigt att visa flera sidor av honom, både en macho världskänd artist, men också en sårbar kung som längtar efter kärleken.

Vad betyder det att det är gratis, tror du att du kan nå en annan typ av publik då?
– Det hoppas jag verkligen, att fler hittar dit.  Jag tycker att det är så kul att när Göteborg fyller 400 år så bjuder Göteborgs stad sina invånare på bland annat en dragking. 

Vem hoppas du kommer för att se SLICK?
– Alla, såklart! Unga, vuxna, seniorer, queera, straighta och så vidare Folk som är vana att se scenkonst och de som inte är det.

Det känns som att dragking-scenen bubblar mer än någonsin, hur är sammanhållningen inom DK-communityt?
Sammanhållningen är bra och stämningen är peppig med mycket bromance. Jag är extra imponerad av
Ruhani, som väntade tålmodigt under corona med att göra sin drag-premiär, det är en superkul karaktär! Tyvärr missade jag dragking kvällen på Pride, men jag vet att det var flera som gjorde sin debut där som jag ser fram emot att se.

Slick spelas på Stora Teatern den 2 september kl. 19.