Netflix nya serie av och med William Spetz beskrivs som en traumabaserad coming of age av regissören Erika Calmeyer och handlar om Tore, en 27-årig kille som aldrig druckit, festat eller haft sex. Han har fastnat i ett radhus med sin pappa och en hund, och är fast i den trygga världen. En dag rubbas hans trygga vardag och istället för att hantera det flyr han verkligheten och startar på så sätt ett nytt kapitel i livet.

– Det är det svåraste jag gjort, men också det roligaste, berättar William Spetz när QX träfffar honom efter premiärvisningen av första avsnittet under Way Out West i Göteborg.
– Man vill ju bli utmanad i sitt skrivande och Erika har burit mig genom den här resan där jag släppt taget och bara varit i stunden.

Tore är gay men har aldrig levt ut det och en ny värld öppnas för honom längs seriens gång.
– Han flyr från sitt liv samtidigt som han kommer in i det. Han kommer in i queerkulturen och träffar killar, och gör allt han velat göra. Han har ”the time of his life” samtidigt som han har sorg. Och man kan det, det kan göra jätteont samtidigt som man har jätteroligt samtidigt.
– Jag älskar att se historier där det inte är en grej att vara gay, för jag hoppas att nästa steg är att man inte ska behöva komma ut. Det hade jag mått bra av att se som 16-åring: Att man inte måste sätta sig ner med sina föräldrar och ha ”samtalet”, du kan bara leva ditt liv.
Efter att ha sett ett avsnitt var undertecknad helt tagen, Tore är en berg-och-dalbana av känslor där man både skrattar och gråter. Efter visningen reste sig en av åskådarna upp och gav en tårögd kärleksförklaring till William. Och Erika Calmeyer plussar Williams starka manus.
– William fångar de absurda situationerna när man är i sorg. Människan orkar inte vara nere hela tiden, och när man inte klarar att vara i sig själv uppstår en krock som är både sorglig och komisk.
I serien hamnar Tore ofta framför nakna manskroppar i Netflix Too Hot To Handle, vad är tanken bakom det?

– Det är motsatsen till allt som händer i hans liv. När min mormor dog blev jag besatt av Justin Biebers kalsongkampanj för Calvin Klein. Att kolla på de bilderna var enda sättet att ”glömma” hur ont det gjorde att ha förlorat henne. Sex är motsvarigheten till sorg, samtidigt som de på något sätt går hand i hand.