– Utan QX hade jag aldrig träffat och lärt känna alla dessa underbara vänner och inte träffat Tess. Man kan säga att både mitt nya liv och min karriär startade den kvällen. Från det ögonblicket var jag inte bara en ensam britt som kom hit några dagar om året för att spela in reklamfilmer, säger Kenny.
Den 27-årige britten har sålt huset i London och planerar att fortsätta jobba som skådespelare med Sverige som bas. Han syns givetvis fortfarande i Bredbandbolagets reklamfilmer, och har också börjat jobba som dj. För när pengarna var slut tog han saken i egna händer och lärde sig att extraknäcka som dj. Nu spelar han exempelvis varje fredag på gaypopulära Orangeriet i Stockholm.
Kenny pluggar just nu svenska för fullt, och målet är att komma tillbaka hit efter jul och, i alla fall till hälften, kunna prata flytande svenska.
– Jag måste lära mig forma munnen rätt och jobba på min accent så att jag inte låter som Tony Irving för mycket (skrattar). Äh, jag gillar Tony och min högsta dröm vore att vara med i Let´s Dance.
Kenny har under det senaste året haft turen att lära känna en massa nya vänner och därmed fått ett stort kompisgäng i Stockholm, varav en majoritet är bögar.
– Jag lyckades hamna i en väldigt bögtät bekantskapskrets, och det är fantastiskt. Jag tänker inte på att de är gay, de är mina vänner. Punkt. Dessutom vill jag ta hål på snacket om att ni svenska är inåtvända, det stämmer inte alls. Jag tycker ni är fantastiska och roliga…

Läs hela intervjun med Kenny i QX december. Där berättar han om varför han beundrar Stockholm, om ryktet att han och Andreas Lundstedt skulle vara ett par, om framtidsplaner och om han kommer bli medlem i Alcazar… Ladda ner


QX december här!