Producenten, författaren och klubbarrangören Petter Wallenberg, som släppt flera hits, skrivit boken om Leila K och driver klubben Mums, medverkar på kändisbloggaren Perez Hiltons samlingsskiva med singeln Say It ain’t So.
– Perez hörde den och blev helt besatt. Han tyckte att det var det bästa han hört sedan Icona Pop och Robyn, säger Petter.

Vad handlar låten om?
– Jag skrev den när jag var heartbroken efter en kille. Jag tog in min gamla kompis Victoria Wilson James på sång, eftersom hon är den enda som är tillräckligt mycket drama för att förmedla smärtan i ett brustet böghjärta.

Victoria Wilson James var sångerska i två av 90-talets stora dansgrupper – Soul II Soul och The Shamen.
– Hon är en legend. Om du slår upp ordet diva i ett uppslagsverk hittar du en bild på Victoria.

Videon är inspirerad av legender, klassiska målningar, bibliska teman och martyrer.
– I den finns bland annat Marie Antoinette, Jeanne d’arc och böghelgonet St. Sebastien. Videon är en kommentar om housemusikens ursprung. I dag är ju house vit överklassmusik, med snubbar som Avicii, men det var svarta bögar som startade musikformen. Så därför spelas alla historiska roller av svarta.

Perez Hilton och Petter Wallenberg

Varför hajpar Perez svenskar?
– Han tycker att svenskar gör asbra popmusik, vilket ju stämmer! Sverige är ett fantastiskt popland. Det är nog för att det är så jävla mörkt och kallt här att ingen orkar flirta eller knulla, så vi får leva ut allt det genom musiken i stället.

Vad betyder det att finnas på hans skiva?
– Jag tror att det är jävligt stort. I dag måste man slåss för att få utrymme i mediebruset och genom att en stor kändisbloggare pushar ens musik så når man en stor publik. Jag förväntar mig nu en kö av söta lättklädda killar som väntar på mig i Hollywood, annars stämmer jag Perez.