Det har gått ett år sedan The Blue Oyster i Stockholm slog upp portarna, och vilket år det har varit! Redan efter ett par månader vann Hornhusets populära bar pris för Årets Ställe på QX-galan, och under året som gått har det rullats bingobollar, dansats, festats och det var varit besök av alltifrån internationella superstars till svenska realitydrottningar. QX ringde upp Navid Kabiri för att gratulera till 365 framgångsrika dagar.

Hallå och grattis, hur sammanfattar du året som gått?
– Det har varit helt fantastiskt! Jag trodde aldrig att vi skulle fylla ett tomrum i Stockholm av något som jag själv saknat. Det har varit över förväntan med nöjda gäster och det bara fortsätter med full fart framåt. På fredag är det storkalas med Leo B som dj och Justin som kör drag. Och lördagen innebär massa kul överraskningar…

Vad har överraskat dig?
– Jag har ju jobbat många år inom klubb, bar och restaurang, och de senaste åren har vi valt att sitta hemma och ta ett glas vin med vänner istället för att gå ut, och det beror inte bara på pandemin. Men från det att vi öppnade har det varit välbesökt på The Blue Oyster. Jag kände liksom att ”vi har gjort något rätt!”. Det har varit fint att se att vi kan stänga apparna som vi sitter med 24/7 och umgås, träffa folk och ha kul utan att titta på en skärm. Det gör mig glad att ha bidragit till att få ut folk igen.

Vad har varit roligast?
– Det har varit så mycket roligt! Men en kväll för ett par veckor sedan hade vi Gunilla Persson som värdinna vilket var helt fantastiskt. Hon var supergullig och inte alls som man trodde att hon skulle vara när man sett henne på tv. Hon blev fotad och minglade med gästerna till stängning. Det var en härlig kväll.

Vem är den största kändisen som suttit i de blå sofforna?
– Det är faktiskt rätt kändistätt här (skrattar). Men Lil Nas X är nog den största kändisen vi haft på plats. Det var superkul att ha honom och hans gäng som gäster hela kvällen när han var här för Lollapalooza. Vi drack champagne, dansade och hans gäng på 30 personer hade en riktigt kul kväll.

Ni vann pris på QX-galan efter bara ett par månader, hur var det?
– Det var en fantastisk upplevelse, helt oväntat för det finns så många bra HBTQ+arrangörer i Sverige.  Så att få pris för Årets ställe 2022 gjorde oss superglada. Nu satsar vi på en ny vinst 2023!

Bingo-onsdagarna med Gretchen rullar vidare, dom fortsätter ni med?
– Ja, absolut. Vi tog ett uppehåll i somras för Gretchen var trött på att pendla från Göteborg och behövde lite vila. Men det blev hysteri och folk längtade efter att hon skulle komma tillbaka. Så vi har inga planer på att sluta utan är taggade och i kväll kör vi 1-årsjubileum, med bingostarter 19.30 och 21.00, med extra coola priser. Bland annat kan man vinna Werq The World-biljetter, biljetter till efterfesterna av Madonna-festen när hon gästar Sverige, och just Werq The World-efterfesten. Men också presentkort på Mr Cake, middagar på Rigolettos bistor och Backdoor-biljetter.

Vad säljer ni mest av i baren?
– Vi har många cocktails på en meny som vår barchef ändrar med jämna mellanrum, så det är cocktails och klassikern cava.

Hur tänker du framåt?
– Just nu håller vi på att bygga om lite. Vi ljussätter på ett nytt sätt, byter ut lite slitna möbler och förser lokalen med en del discokulor. Framåt kollar vi på en garderobslösning nu när det blir lite kallare. Det var något som efterfrågades i vintras när gästerna kom i ytterkläder. Annars kör vi på i full fart framåt!