Stockholm Burlesque Festival är en av Europas största och mest kända scenkonstfestivaler med fokus på den queera och feministiska konstformen burlesk: Neo- och vintage-inspirerad striptease och en blandning av drag, humor, politik, drama, gala och sexig glamour, säger Fräulein Frauke, artist och producent av festivalen. 

Med en line-up med över 35 artister från 16 länder och fyra kontinenter så kommer besökare bland annat att få se Soa de Musaa känd från Drag Race France och Santa Sexmachine samt Imaa Queen från DragRace Sverige.

Även ett av de mest kända ansiktena inom burlesk dyker upp.
– Vår headliner Lou Lou la Duchesse de Riére är bokstavligen en av världens absolut största artister, så vi känner oss hemskt stolta att vi kan bjuda vår publik att se denna multi-awardwinning person. Bland annat har hon vunnit Miss Exotic World / Queen of Burlesque, vilket är den största titeln man kan få inom burlesk.

Vad kommer besökarna mer att kunna se fram emot?
– Fredagens sittande show på Södra Teatern ger publiken en chans att drömma sig bort till teaterns glansdagar och lördagen bjuder på en vacker och spektakulär föreställning. Och en tävling i burlesksporten ”Tasseltwirl” med en dramatisk ”tassel off” som samtidigt är en insamling till Cancerfonden.