Hallå Ken, hur kommer det sig att du är med i Robinson?
– Jag fyllde 30 i början av året och kände att jag ville utmana mitt sinne och själ. Det var faktiskt castingbolaget som hörde av sig till mig och jag fick sen söka på samma sätt som alla andra. Men jag hade aldrig sökt själv, för jag trodde aldrig att jag skulle komma med. Men nu är jag här!

Har du sett tidigare säsonger?
– Jag visste ju vad det var, en seriös realityshow men jag har inte följt programmet. Så jag kollade tre avsnitt innan jag åkte. Men sen slutade jag att kolla för jag skrämde upp mig själv. Jag kände att jag får ta det som kommer istället (skrattar).

Så, varför är du intressant för QX?
– För att jag en HBTQ+person som har åkt dit och utsatt mig för stökigheter (skrattar).  Jag är en färgstark person som man antingen hatar eller älskar. Men ”lets do it for the gays and the girls” liksom.

Är du singel?
– Ja.

Vad går du igång på?
– Kan du sätta ihop en outfit och få mig att skratta blir det altaret direkt.

Hur tänkte du själv när du valde dina kläder som du ska synas i varje dag nu framöver?
– Det var det svåraste, att bara välja några plagg. Så jag led! Men jag tänkte att det skulle vara sköna och bekväma kläder som man kan röra sig i. Och att det inte skulle vara för varmt. Allt var sportigt och svart.

Du driver en podd, berätta!
– Jag har en podd som heter Sex & fördom. Där tar jag bland annat upp hur det var att växa upp som svart queerperson och pratar om alltifrån religion till hur man har analsex. Jag vill ge unga människor en ”rolemodel” som jag själv saknade som yngre.

Hur var det med sexlusten på ön, slutar man tänka på sex?
– Du, det fanns ingen sexlust. Jag kunde inte ens få upp den (skrattar). Man tänker bara på mat och allt man går igenom.

Du är uppvuxen i Enköping, hur var det?
– Eländigt och jobbigt oftast, även om det är en jättefin stad att växa upp i. Men du vet hur det är, barn kan vara elaka när de är små och grundskolan var tuff. Men ju äldre man blev så blev det bättre. Jag kom ut när jag 18, vilket inte kom som en överraskning för någon. Alla visste innan mig eftersom jag var flamboyant och gillade mode från tidig ålder. Jag stack ut som svart HBTQ+person som var stolt över den jag är. Det bästa var att jag hade och har stöd från min familj och mina vänner. Det gjorde mig stark.

Vad är din roll i Robinson tror du?
– Jag tänkte att jag skulle vara den roliga, vänliga kompisen som skulle få alla att må bra, och jag hoppas att jag lyckades.

Vad saknade du mest?
– Att borsta mina tänder och att känna smaken av tandkräm i min mun….

Vad hade du för personlig sak och varför?
– Jag hade Maggi smaktillsättare. Jag kände att det var en viktig grej att ta med så att jag blev lite mer populär när folk är trötta på att känna samma smak hela tiden.

Var det jobbigt att filmas?
– Ja, när man var trött och hungrig var det tufft. Och att då prata om sina känslor var en utmaning.

Till sist, har du Ken-ergy?
– Ja, det har verkligen. Och den är strong!

Namn: Ken Gacamugani, i sociala medier känd som Kenzo.
Ålder: 30
Civilstånd: Singel
Yrke: Content Creator.
Ser helst på TV: Jag ser alla franschises av The Real Housewives. Just nu är det Salt Lake City. Min favoritperson där är Mary, hon är gränslös och jag lever för henne.
Den skulle jag vilja åka till en öde ö med: Whitney Houston, för att jag har sett upp till henne så mycket genom åren.
Lyssnar helst på: Afrobeats och amapiano, musikgenrer från väst- och Sydafrika. Men sen lyssnar jag också på pop, schlager och svensk musik också. Och jag älskar Whitney och Michael Jackson.