Just nu går det att streama QX-hyllade Spoiler Alert på SkyShowtime i Sverige. Filmen om ett par där den ena mannen drabbas av cancer lär inte lämna något öga torrt. QX Alexanders Kardelo gav filmen en fyra i somras. Här är hans recension:

”Jag kan, som många andra, falla för en smörig romcom där alla får leva ”happily ever after”. Men filmerna som verkligen stannar kvar i minnet är de som ger en mer ärlig bild av kärlek och tvåsamhet. Det vackra och det smärtsamma, allt får plats i ”Spoiler Alert” som bygger på verkliga händelser.

”Big Bang”-Sheldon spelar Michael, en nördig journalist med kroppskomplex och en hopplös vurm för smurfar. Han möter Kit, den snygge fotografen som inte har någonting emot det. En barflört utvecklas till en varm och långvarig relation. Sen kommer twisten med stort C – en cancertumör kastar in dem i ett omtumlande nytt kapitel av sjukhusbesök och ångest.

Likt gaykomedin ”Bros” börjar det med lekfull och lättsam igenkänning. Men när allvaret smyger på blir man påmind om att värna om livets goda stunder. Spoilervarning: tårar kommer att rinna.”